Припадник Eулекса убиjен код Звечана

KOСOВСKA MИTРOВИЦA – Директор здравственог центра у Kосовскоj Mитровици др Mилан Ивилановић изjавио jе Танјугу да jе припадник Eулекса, коjи jе jутрос рањен на северу Kосова, подлегао повредама.

Ивановић jе казао да jе повређени припадник Eулекса довезен у болницу у бесвесном стању, нешто после осам сати и да су лекари покушавали реанимациjу скоро сат времена, али без успеха.

Припадник Eулекс царине имао jе прострелне ране нанете хицима из ватреног оружjа.

Портпарол Eулекса Иринина Гудељевић изjавила jе Танјугу да се инцидент догодио jутрос на северу Kосова код Звечана, али ниjе могла да изнесе друге детаља.
Kако Танјуг сазнаjе инцидент се догодио на путу Kосовска Mитровица- Jариње, када jе пуцано на возило Eулекса.

Испред болнице у Kосовскоj Mитровици налазе се возила Eулекса и косовске полициjе. Не зна се да ли има и других повређених у инциденту.
Подручjе инцидента jе Eулекс полициjа блокирала.

Eулекс jе данас саопштио да су непознате особе jутрос су пуцале недалеко од Звечана на два возила Eулекса, са шест припадника Eулекса, а да jе jедан припадник Eулекса jе преминуо од задобиjених рана.

До пуцњаве jе дошло jутрос око 7.30 сати, на редовноj ротациjи код Излаза jедан. Kосовска полициjа jе одмах активирана, а истрага о убиству jе у току. Подручjе у коме jе дошло до инцидента jе затворено и биће уложени максимални напори да се нападачи доведу пред лице правде, наведено jе у саопштењу Eулекса.

Eулекс jе наjоштриjе осудио оваj чин кукавичког насиља против њених припадника.

Eулекс jе позвао да се свако ко jе био очевидац или има нека сазнања о инциденту jави Eулексу путем броjа 00381 38 78 5555 или 00381 38 78 5556.

Eулекс jе изразио своjе искрено саучешће породици преминулог.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *