OSTA GVIDO BEZ GVIDOVDANA

Piše Dragomir Antonić

Poraz gubitnika Gvida pokazao je da pederi nisu svemoćni. Političari koji se u Srbiji pojavljuju na manifestacijama LGBT, računajući na njihove glasove na izborima, trebalo bi da imaju u vidu da podrška nije  bila dovoljna čak ni osobi koja se javno izjasnila kakve je seksualne orijentacije

Danas je Krstovdan. Praznik posvećen pronalasku i iskopavanju Časnog krsta na Golgoti. Veliki i u Srba poštovan praznik. Nekad se na ovaj dan stoci crtao bojom znak krsta koji ju je štitio od bolesti. Na današnji dan su se isplaćivali poljaci (čuvara polja) koji su od Đurđevdana do Krstovdana čuvali polja od ptica i stoke koja bi ulazila u tuđe njive i livade. Tako je bilo dok su Srbi brinuli o sebi, svojoj imovini, državi. Danas zagledani u briselska nebesa kao neka blesa, toroču o evrounijatima kao nečemu što će im sreću doneti. Šta da se radi: Svako vreme svoju budalu ima!

 

CRNI FLOR NA RUKAVU Bogu hvala Krstovdan smo sačuvali, a kako sad stoje stvari ni Vidovdan nije u opasnosti. Gvido Vestervele, samodeklarisani homoseksualac, nije prešao cenzus na upravo završenim izborima. Nemački birači očito ne dele njegove sklonosti. Lagodno su ga, sa sve partijom, izbacili iz Parlamenta. Na žalost pederske bratije u Srbiji, koja se čak spremala da u njegovu čast Vidovdan proglasi Gvidovdanom. Šta će sad  pederi Srbije raditi na svojoj sramotnoj paradi. Hoće li se pojaviti sa crnim florom na rukavu?

Analitičari kažu da nova koalicija koja će vladati Nemačkom narednih četiri godine neće menjati politiku u odnosu na Srbiju, ali to ne znači da promena neće biti u samoj Srbiji. Poraz gubitnika Gvida pokazao je da pederi nisu svemoćni. Političari koji se u Srbiji pojavljuju na manifestacijama LGBT, računajući na njihove glasove na izborima, trebalo bi da imaju u vidu da podrška nije  bila dovoljna čak ni osobi koja se javno izjasnila kakve je seksualne orijentacije. Kakve onda šanse na izborima imaju srpski političari koji nisu homoseksualci ili se bar javno ne deklarišu kao takvi, time što će se priključiti bulumenti i puštati u vazduh luft balone? Da li smo mi njih birali da se ponašaju kao vetropiri i luftiguzi ili da se bave državnim i narodnim poslovima? Nikad veća nezaposlenost, a perspektivni ministar najavljuje da nema pametnijeg posla nego da paradira sa luft balonom?  Sprema se krvoproliće na Kosovu i Metohiji, gde su preostali Srbi životno ugroženi – a članovi vlade pogleda uprtog u nebeske daljine demonstriraju sopstvenu privrženost „višim vrednostima“. MMF uz pomoć Guzenbauera, Pincgauera i ekipe sa „Jejla“ saopštava narodu da se zarađene penzije moraju smanjiti  za jednu trećinu, državne subvencije u potpunosti ukinuti,  a ministri sa evrounijatskim osmehom na licu diže „ručice i nožice u vis“ u skladu sa pesmom Nade Topčagić. Pozivaju građane da ih slede. Građani će se vrlo brzo, i bez poziva,  izvrndupiti i dići u vis sve četiri. Sem u slučaju da se vlast što pre prizove pameti.

 

[restrictedarea]

 

KAKVA JE TO SLOBODA… Organizacije LGBT profila izgubile su moćnog istomišljenika u samom državnom vrhu Nemačke. Sad je momenat da se toj, po brojnosti članova, marginalnoj populaciji pokaže da ne mogu oni vršljati po državi Srbiji, javno mahati sopstvenom seksualnošću kako im je volja. Zakon važi za sve i on se mora poštovati. Zašto bi građani drugačije seksualne orijentacije bili prinuđeni da kroz budžet finansiraju opstanak i manifestacije koje su protivne njihovom ubeđenju? Mi koje ne interesuje pedersko paradiranje snosićemo troškove njihove bezbednosti? Niko od nas njima ne preti, niko od nas neće izaći na ulicu dok pošast ne prođe. Bićemo u dobrovoljnom karantinu za vreme parade. Imamo li mi prava da se osetimo uvređenim i poniženim kada se skrnave i ruglu izvrgavaju naše vrednosti: porodica, vaspitanje, vera, tradicija? U ime koga mi moramo trpeti i gledati kako se sve što smatramo važnim ismejava? Kakva je to sloboda, demokratija, sistem u kojem se ne poštuju vrednosti većine i gde je dozvoljeno da manjina uz podršku vlasti maltretira većinu? Da li mi koji živimo po tradicionalnim pravilima, brinemo o porodici, roditeljima, deci,  familiji i sopstvenoj egzistenciji, moramo biti diskriminisani i ponižavani u sopstvenoj državi?

Nisam ja nikakav neprijatelj osoba drugačijih seksualnih pogleda. Poznajem pojedine. Deklarisane i one koji o tome ne žele javno da govore. Družim se, radim, ispijam piće i razgovaram sa njima. Ni oni nisu pristalice nikakvog paradiranja. Pametni su, znaju da je parada provokacija i pokriće za mnoga ozbiljnija dešavanja koja se iza brda valjaju. Ludiranje ulicama Beograd samo je vrh ledenog brega. Ako ga danas ne zaustavimo sutra će biti kasno. Krenuće novi zahtevi. Sve opasniji.

 

NAS IMA VIŠE Poštovana gospodo političari predvodnici parade, nas ima mnogo više i svi imamo pravo glasa. Biće izbora i budite sigurni da nijedan od vas koji bude na paradi neće dobit naš glas. Možete se u izbornim kampanjama prenemagati koliko god hoćete, učešćem na sramotnoj paradi izgubili ste naš glas. Vi i vaša stranka na naše glasove ne računajte. Reči vam deluju smešno? Kad budete brojali glasove neće vam biti do smeha. Verujte, i nama običnom svetu je prekipelo. Prešla dara meru. Zato shvatite obične ljude ozbiljno. Mogu da vam zatrebaju. Kad dođu izbori. Pitajte Gvida.

Ne zaboravite srpske novo mučenike koji se junački bore u Haškom zverinjaku. Molite se za zdravlje arhiepiskopa ohridskog gospodina Jovana. Utamničen je što se nije odrekao Srpske pravoslavne crkve. U današnjoj evrounijatskoj „demokratiji“ većeg greha nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *