Николај МАЛИШЕВСКИ – Сирија: хемијско оружје и информациона бука

Владимир Путин је по завршетку самита шефова држава “велике двадесеторице” у Петрограду, на завршној конференцији за штампу изјавио да примена хемијског оружја представља провокацију милитантних побуњеника. Циљ провокације од стране бандитских формација, које на свим фронтовима трпе поразе, јесте што хитније увлачење спољних сила у сукоб.

У томе како се намеће тема хемијског оружја и његова хипотетичка примена у Сирији 21. августа, намерно се мешају две ствари: 1) Информативна бука која дезорјентише јавност 2) Чињеница да војска Сирије поседује бојне отровне.

Данас цео свет зна да никакво хемијско, нити било какво друго оружје за масовно уништење, није пронађено у Ираку. Због чега? Јер су добро познате чињенице о постојању бојних отрова и њиховом коришћењу од стране Ирака, против, на пример Курда. Цео трик је у умећу западних медија да воде информативни рат. Уметност се огледа у томе, да се на пример укаже на хемијско оружје на местима где га уопште нема или да се јавности сугерише да сматра да је хемијско оружје оно што у стварности није. Или да позову на разбуктавање још једног рата и да уз то добију Нобелову награду за мир.

Својевремено су САД активно подржавале режим Садама Хусеина, гурнувши Ирачане у рат против Ирана који је однео више од милион живота. Садамове блиске везе са америчким корпорацијама, истим оним којима је Буш млађи после инвазије Ирака дао на откуп ирачки “нафтни колач”, датирају још од почетка осамдесетих година. Тада је Буш старији, као шеф ЦИЕ, испоручивао Садаму свакојако оружје за рат против Ирана, све до хемијског и бактериолошког.

Амерички сенатор Џон Меккејер је много пре првог Заливског рата објавио податке да су Американци испоручили Садаму изоловане културе туларемије[1], антракса[2] и енцефалитиса[3] из специјалног колектора у Рок Вилију (држава Мериленд). Поред тога, веште руке специјално одабраних 50 научника, помогле су Ираку да створи сопствено биолошко оружје. У то време најмодерније наоружање Багдаду су, поред САД, испоручивале и Француска, Енглеска, Немачка и Кина. Вашингтон је уклањањем Ирака са списка “терористичких држава” омогућио издашне кредите тој земљи.

Што се тиче Сирије, то програм стварања њених бојних отрова такође није тајна. Он је покренут током седамдесетих година на основу локалних сировина у региону Дамаска, на петрохемијским постројењима у Хомсу, у Хами и Алепу (рејон Сафира), уз активну сарадњу са западним фирмама, углавном немачким и франсуским. Програм по систему двојних технологија. Одлично то знају они који данас лобирају за рат против Сирије. И веома се плаше примене бојних отрова, али уопште не од стране власти у Сирији, о чему трубе по читавом свету, него од стране оних бандита који се могу дочепати отровних материја после свргавања законите власти од стране Американаца. И сви западни медији о томе ћуте. Као што ћуте и о провокаторима из редова исламских фундаменталиста, који су се борили под знамењима глобалног џихада.

У Ираку је генералитет и окружење Садама Хусеина издало и продало вођу, захваљујући чему су Американци ставили ирачке бојне отрове под своју контролу још пре почетка агресије. Тадашњи командант америчког Централног командовања армијом, генерал Томи Френкс, у интервјуу заDefense News(19.05.2003) похвалио је пред почетак рата “припаднике специјалних јединица војске САД” који су се инфилтрирали на територију Ирака и уз помоћ подмићивања убедили низ Хусеинових генерала да не ратују и чак да се писмено сагласе да ће радити за Американце.

За разлику од Ирачке армије, Сиријска армија као и већина становника Сирије, одлучна је да заштити своју власт са оружјем у рукама. Управо зато за западне агресоре постоји велика вероватноћа да догађаји у Сирији могу попримити за њих непријатан обрт, када благодарећи америчкој интервенцији, хемијско оружје заиста доспе у руке исламистичких бандитских формација. И амерички Јевреји који гурају Обаму у рат, имаће све основе да страхују да ће тада тим оружјем бити нанесен не само удар по инвазионим снагама, него и по Израелу. А амерички Јевреји још нису спремни да баш сада жртвују Израел.

Не полази им за руком да купе окружење Башара Асада, као некада Садама Хусеина. Нема ни гаранција да се хемијско оружје у случају уништења сиријске врхушке, неће наћи у рукама бандита које нико не контролише. Због тога се данас Вашингтон понаша као неки мангуп, који гласније од свих вришти: “Држите лопова!” – приписујући властима Сирије злочине које су починили побуњеници-провокатори са платног списка ЦИЕ. То су прљави начини вођења рата, које су Американци већ одавно усвојили, још од времена Хирошиме и Нагасакија. А од новијих примера, можемо се присетити бомбардовања Југославије “прљавим” бомбама са осиромашеним уранијумом.

У насталим војно-политичким околностима, хемијско оружје које поседује армија Сирије, представља ефикасно оружје које задржава агресију. И судбина Сирије данас не зависи од америчких конгресмена са свим њиховим сумњама поводом тога да ли да удар по Сирији нанесу сада или касније, него зависи од кохезије војске и народа Сирије око свог руководства…



[1] Зоонозне инфекције изазване бактеријом Francisella tularensis

спадају у групу заразних болести својствених људима и неким животињама (прим. прев.).

[2] Заразна болест коју изазива грам позитивна,

аеробна бактерија, бацилус антракса (лат. Bacillus anthracis) (прим. прев).

[3] Акутно запаљење мозга, најчешће изазвано вирусима (прим. прев.).

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Један коментар

  1. Ovaj RECEPT je prevazišao i dečiji uzrast: ORGANIZUJ TERORISTE /u regionu ili državi/, INSCENIRAJTE ZLOČIN /bilo koje vrste/, NAORUŽAĆEMO VAS SLABIJE OD REGULARNE VLASTI /da bi bili žrtve/ a ostalo prepustite NAMA /mediji,intervencija/! Podrazumeva se – VI SE ZOVETE “OPOZICIJA”! Nešto mi je POZNATO!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *