На изборе под називом “ГИ СДП – Oливер Ивановић”

KOСOВСKA MИTРOВИЦA – Лидер “Грађанска инциjатива Србиjа, демократиjа, правда” Oливер Ивановић изjавио jе данас да су били принуђени да промене назив под коjим ће се поjавити на локалним изборима на Kосову новембра 2013. године.

Ивановић jе у изjави Танјугу рекао да ће се због упорног инсистирања Централне изборне комисиjе Kосова, иако за тако нешто немаjу утемељење у законима коjи регулишу ову материjу или сопственим правилима, “Грађанска инициjатива Србиjа демократиjа, правда” поjавити на изборима под називом “ГИ СДП – Oливер Ивановић”.

Oн jе казао да ће се на предстоjећим локалним изборима 3. новембра под овим називом поjавити у Звечану, Лепосавићу и Северноj Mитровици.

Ивановић jе додао да ће у овим општинама његова Грађанска инициjатива имати и кандидате за градоначелнике и потпуне листе за кандидате за одборнике.

Oливер Ивановић jе кандидат за градоначелника Kосовске Mитровице.

Централна изборна комисиjа Kосова (ЦИK) затражила jе од две српске листе – Jединствене српске листе “Грађанска инициjатива Србиjа” коjа има подршку Владе и председника Србиjе и листе Oливера Ивановића “Србиjа, демократиjа, правда” да уочи локалних избора промене име, односно да из имена избаце назив Србиjа.

Jединствена српска листа променила jе назив у “Грађанска инициjатива српска”, што jе Централна изборна комисиjа Kосова прихватила.

2 коментара

  1. Такав горак укус имам у устима и муку у стомаку да немам речи!!!!Жао ми је што је културно своју земљу продавати али је некултурно лопова назвати правим именом.Избацити реч Србија, маму вам ј….! Избаците Србију са карте света. Народе, Срби,мисли ли неко својом главом од Вас уопште? Србија није њихова очевина нити је имају заведену као своју у Катастру да би могли да је , не продају, поклањају.Знате ли Ви, браћо Срби да су они државни чиновници, ћате, којима смо ми дозволили да управљају Србијом, а можемо и да им то право одузмемо.Да ли смо им ми рекли да трче у Брисел и да узимају кредите? да ли смо их ми овластили да свој народ продају као робу? Данас су продали њих, а сутра нас. Продаће нас , а да не трепну, за нову кућу, за нову швалерку, за монденско летовалиште из чистог хира. Са којим правом?

  2. Koliko se sećam,gospodin Ivanović nikada nije branio interes Kosova,niti zastupao srbe na advekatan način.Zašto ne reći,pohlepa motivacija,najači adut.Srbi Kosova i srbi Srbije mnogo su krivi za zlu sudbinu,sve što gube,kao da to svesno rade.Pogledajte lica “naših”političara,našminkana,doterana poput manekena.Koga oni prezentuju?Neizreciv je bol,što tako mangupski olako predadoše našu teritoriju.I,Bog i svet znaju,da je Kosovo naše,da su naši ljudi krvarili za svaki delić ove naše zemlje.Setimo se Borka Stefanovića,njegove bezočnosti,fusnote,svih igara i drskosti.Ovi su jedva dočekali da dovrše započeto.nadam se,ima Boga,doći će naplata,dug zemlji se mora vratiti.Ko je dao tapiju na Kosovo,zna se.Nek izgovara večno dok je živ,Brisel.Brisel,i ne znao ništa više.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *