Како наручити научну истину?

Пише МАРА КНЕЖЕВИЋ КЕРН

Нанороботи ће испунити све око нас информацијама: стене, дрвеће, траве, зграде… све ће бити под контролом интелигентних компјутера…

Терор науке и безусловно прихватање неутемељених тврдњи, базираних на политичкој вољи и материјалном интересу  проузрокује све драматичније последице на глобалном плану, на које указује амерички писац Мајкл Кричтон у духовитом есеју „Ванземаљци су проузроковали глобално отопљавање“. Присећајући се свог наивног односа према научницима, од којих је очекивао да ће бити „светлост у демонима запоседнутом свету“, он закључује да наука није та која ће овај свет учинити бољим. С обзиром на то, напомиње, да се научне истине производе по наруџби, у свету је све више науке, а све мање етике.

 

„ЗАНЕМАРЉИВЕ“ ПОСЛЕДИЦЕ У том контексту се осврнуо на историјат лажи и  превара, међу којима је и један од најуноснијих научних пројеката започетих 1960. везан за потрагу за ванземаљцима. С обзиром на то да је предмет изучавања недоступан, што теоретски значи непостојећи, јавности је потурена лаж о ухваћеним сигналима из космоса. National Radio Astronomy Observatory, трагање за ванземаљцима је поверила младом астрофизичару Френку Дрејку, а пројекат „Озма“ је маркетиншки сјајно подржан.

За уложена средства човечанство је од Дрејка добило чаробну формулу (с непознатим и научно недоказивим параметрима) помоћу које би се могао израчунати број звезда на Млечном путу. У овом случају научна истина је замењена вером, што је у науци временом узело маха, одразивши се на данашњи однос према свим горућим питањима опстанка: научници верују да су ГМО нешкодљиви, да вакцине нису штетне, да геоинжењеринг експерименти са климом неће проузроковати погубне последице… „Супротставити се вери подразумева примену санкција према невернику, а изгнаник из храма науке нема више шта да тражи у струци.“

Кричтон нас подсећа и на чувени Извештај Националне академије наука из 1975. о последицама нуклеарних проба, за које је речено да су занемарљиве. Он указује на тренд да се до научних истина долази консензусом, што значи да се не ради о научним истраживањима, већ о „истраживањима начина како продати производ“.

Кад су у питању „климатске промене“, аутори нацрта извештаја IPCC из  1995. се ограђују од тврдњи о постојању климатских промена, називајући их  контроверзним „све док се не уклони неизвесност око укупне природне варијабилности“, као и да  нема научних доказа да се ради о променама изазваним људском руком. Кричтон упозорава да ћемо се у будућности  суочавати са све већим проблемима, услед наметања „научног“ погледа на будућност и предлаже низ логичних мера за стављање науке под контролу, како бисмо онемогућили увођење новог макартизма.

 

[restrictedarea]

САМОРЕПРОДУКУЈУЋЕ НАНОМАШИНЕ Недавно објављена вест о смрти двојице пилота, проузрокованој вишемесечним удисањем токсичних гасова у авионима БА компаније, отвара питање праксе испуштања хемијских трагова из авиона, као и питања везана за непостојање контролних инструмената за мерење квалитета ваздуха. Адвокати се надају да ће доказати постојање „aerotoxic sindroma“ и наговештавају велики скандал, уколико их неко не заустави. Смрт пилота није довољно упозорење онима који настављају да надлећу Планету, некажњено учествујући у спровођењу најбескрупулознијег „научног“ експеримента у историји цивилизације.

Гласови јеретика скептичних према догми о неопходности вештачког хлађења Земље, тешко продиру до јавности, па је прошло непримећено и упозорење проф. Данијела Росенфелда, са Хебрејског Универзитета у Јерусалиму, да ће ова пракса  довести до погубних последица на глобалном плану. „Према последњим подацима може се закључити да је ефекат хлађења изазван мрежом вештачких облака  веома мали, што значи да постоји механизам који доводи до баланса ефекта расхлађивања, производећи загревање.“

Ако хемијски облаци у координацији са ХААРП системом уместо хлађења загревају Планету, шта је крајњи циљ инвеститора? Да ли иза бајалице о спасавању човечанства од загревања и оптужби да га човек својим активностима изазива, не стоји неки други план, перфиднији и од планирања да контрола климе постане ново оружје?

После вишемесечног безочног запрашивања Феникса, астрофизичар из Аризоне Коралин Хил, одлучила је да однесе на анализу узорке ваздуха и тла, не би ли добила одговор на питање чиме нас то прскају? Лабораторијски извештај је показао да се у узорку налазе влакна идентичне структуре као она за које амерички хемичар Клифорд Карником верује да изазивају  болест  Моргелонс. Анализом влакана утврђено је да се ради о непознатим вештачким компонентама, од којих су неке  сачињене од радиоактивних материјала. „Ради се о интелигентним, саморепродукујућим наномашинама са сензорима у којима се највероватније налази генетски модификован материјал, који као извор користи  биоелектричну енергију тела, реагујући на ЕЛФ таласе и ЕЛ сигнале“, закључује Коралин, забринута због епидемије Моргелонс синдрома за коју научна јавност јавно не показује интересовање. Док независни научни тимови откривају све више детаља везаних за ову болест, међу њима и Софија Смолстром из Новог Мексика, медицинска наука не признаје њено постојање.

О Софијиним открићима смо писали пре него што је и Србија изгубила плаво небо („Печат“ бр. 190), али се у међувремену број летова појачао, као и број оболелих, док Генералштаб, Парламент и медији унисоно ћуте. Док нам деца расту под велом токсичних материја, у избељеном свету, под небом прекривеним вештачким облацима, а дрвеће у тишини умире пред нашим очима, очекујемо да бар један локални метеоролог изађе на сцену и храбро објави смрт класичне метеорологије.

Док чекамо да неко од министарстава започне анализу узорака кишнице, тла, ваздуха, послужићемо се налазима калифорнијског биолога и ботаничара Франциса Мангелса у чијем извештају су докази о присуству тешких метала – 24.000 пута већи од нормалног, што се одразило и на смрт дрвећа на калифорнијском ранчу Дина Вигинтона.

 

НОВЕ ЖИВОТНЕ ФОРМЕ За то време се научна елита окупља око гуруа трансхуманистичког правца у науци – Реја Курцвела, бестидно експонираног у промоцији нових „научних“ достигнућа осмишљених у циљу подвргавања људи темељној трансформацији, не би ли оне који преживе учинили бесмртним. Сингуларити технологија има за циљ да човека споји с машином, што подсећа на научнофантастичне приче о ванземаљцима, али на основу увида у драматичне промене људског организма овај програм излази из оквира фантастике попримајући обрисе најављиваног програма „убрзавања процеса еволуције“, спонзорисаног од „Гугла“, Гејтса и бројних амбициозних инвеститора, омамљених вртоглавим приливом новца у пројекат контроле свега што се репродукује и дише, укључујући космос и оближње галаксије.

Да се ради о намерном засипању Планете тешким металима може се закључити из чланка објављеног 2008. под насловом: „Научници производе усеве отпорне на алуминијум!“ Да ли бројни саучесници верују да ће бити поштеђени трансформације Хомо сапиенса у Хомо еволутиса или сматрају да вреди ризиковати у светлу најављене могућности за поседовање патентних права на делове човека-машине, названог A.I. (Artificial Inteligence), верујући да би и сами могли добити нови модел побољшаног мозга, уз могућност да уз најављена вештачка крвна зрнца добију место међу бесмртницима.

Да ли се илузијом о ексклузивитету и нерањивости може објаснити равнодушност пред поменутим лабораторијским извештајима, и изостанак интересовања лекара суочених са пацијентима из чијих рана излазе разнобојна полиетиленска влакна, око којих се формирају чудне кристалне форме са уплетеним стакластим „крхотинама“ у боји, као и метални „уређаји“ непознатог порекла. Они по диктату Светске владе пацијентима са Моргелонс синдромом дају дијагнозу „умишљена паразитоза“, иако се ради о лезијама које не зарастају. Једна од жртава Моргелонс синдрома, и сама научник, закључује да се ради о новим животним формама, насталим спајањем гена целулозе ГНА – синтетичког рођака ДНА – са људским генетским материјалом, програмираним да се саморепродукује на разне начине, производећи различите мутације у свакој генерацији. С обзиром на то да је ГНА хемијски рођак ДНА, може се закључити да су синтетична влакна убачена у њен организам нанотехнолошки камен темељац за покушај модификације људских бића. С обзиром на то да Биодизајн институт у Аризони развија прву самоорганизујућу наноструктуру, састављену само од ГНА, са способношћу да ствара структуре сличне огледалу, укључујући и  златне наночестице (пронађене код моргелонс пацијената) цео процес постаје за нијансу разумљивији. Да развејемо сваку сумњу у вези са њиховим намерама дајемо реч Реју Курцвелу:

„Нанороботи ће испунити све око нас информацијама: стене, дрвеће, трава, зграде…све ће бити под контролом интелигентних компјутера… Главни циљ сингуларитета је буђење универзума. И ако ме питате да ли Бог постоји, рећи ћу не још.“

Оно што нам није рекао можемо и сами да закључимо: постхуманисти не желе да од нас створе Супермена, ни Ајнштајна – нама је намењена улога резервних делова у служби људи који намеравају да створе Бога.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *