ГЕ(Ј)ОПОЛИТИКА – Сексуална револуција и отпори

Пише Владимир Димитријевић

Свет је оштро поларизован: од држава у којима ЛГБТ лоби влада до држава у којима људи  „нестандардног опредељења“ робијају или бивају бичевани. Русија и друге земље из њене духовне орбите решиле су да крену средњим путем

Године 2009, половином марта, председник САД-а Барак Обама потписао је (необавезујућу, додуше) резолуцију Уједињених нација којом се, у целом свету, тражи декриминализација хомосексуализма. Декларацију су, децембра 2008, а поводом шездесетогодишњице повеље УН о правима човека, иницирале Француска и Холандија, а прихватило ју је 66 земаља. Декларацију нису потписале Русија, Белорусија, Кина, Турска и Ватикан, а против ње је устало 60 земаља, на челу са Сиријом (биле су то углавном афричке и арапске земље). Оне су предложиле алтернативну декларацију, а сиријски представник је објаснио суштину исте:„Закони о хомосексуализму морају бити прерогативи сваке од држава чланица. Усвајање ове декларације могло би довести до легитимизације других непочинстава, попут педофилије“(питам се да ли им Асад у Сирији смета и због  „антигејства“?) Уједињене нације су ишле путем Европског парламента који  је, својом декларацијом од 18. јануара 2006, хомофобију дефинисао овако:„Ирационални страх и одбојност према хомосексуалности, лезбијкама, гејевима, бисесексуалцима и трансгендерним људима, заснован на предубеђењима, слично расизму, ксенофобији, антисемитизму и сексизму.“                 Тренутно се у свету води широка кампања легализације хомосексуалних „бракова“ – од САД-а, преко Уругваја, Велике Британије и Новог Зеланда, до Француске. Немачка обећава да у званична документа уведе и трећи пол – „неопредељени“. Али, многе државе не пристају на либерализацију у овој области.

 

СТАЊЕ У СВЕТУ: „АНТИГЕЈ“ ЗАКОНИ У 76 држава света, чланица Уједињених нација, хомосексуални односи се кажњавају. Тако је нарочито у Африци. У Камеруну преступник може бити кажњен новчано или до пет година затвора. У Уганди су најстрожи закони против хомосексуалних односа – на робију се иде од 14 година до доживотног рока. У априлу 2009. закон сличног садржаја (казна до три године) донео је Бурунди. У Кенији се добија до десет година принудних радова, а најмањи рок робије  у Танзанији је двадесет година. У Ирану је казна за јавно љубљење особа истог пола шездесет удараца бичем, а модификовани кривични законик Ирана (измене вршене маја 2013) кажњава хомосексуалну полну идентификацију са 31 до 74 удараца бичем. Махмуд Ахмадинеџад је својевремено устврдио да ЛГБТ-оваца нема у Ирану, а кад је један новинар из Техерана такве ипак нашао и урадио с њима интервју, добио је бичем и осуђен је на четири године затвора. У Катару казна је до седам година затвора, а по шеријатском праву (које се примењује само на муслимане),  може бити и смртна. И Саудијска Арабија не спада у државе у којима је бити ЛГБТ ствар престижа. И Јамајка има закон који криминализује хомосексуализам…

Дакле, свет је оштро поларизован: од држава у којима ЛГБТ лоби влада до држава у којима људи  „нестандардног опредељења“ робијају или бивају бичевани. Русија и друге земље из њене духовне орбите решиле су да крену средњим путем.

 

[restrictedarea]

СЕКСУАЛНА КОНТРАРЕВОЛУЦИЈА Почетак октобра 2012. године у слободној будућности  света могао да буде проглашен за доба устанка  словенских православних народа у одбрану своје цивилизације. Наиме, у том периоду Врховна влада Украјине донела је Закон о забрани пропаганде хомосексуализма малолетницима (и то  двотрећинском већином), док је Врховни суд Русије потврдио локално законодавство Санктпетербуршке области које такође забрањује пропаганду ове противпородичне идеологије малолетним лицима. У Београду не само да није одржана идеолошка маскарада звана „Парада поноса“, него се устало и против богохулне изложбе извесне Швеђанке Олсенове, која је настојала да, под видом уметности, доведе Христа и Пресвету Богородицу у везу са оним што хришћани сматрају великим грехом, због којег би се требало кајати, а не њиме поносити. Изложбу је бранило 2.000 полицајаца (од којих је бар 1.200 по Резолуцији 1244 требало да буде на Косову и Метохији), али је, после снажног притиска јавности на челу са врхом СПЦ, чак и премијер Владе Србије и министар полиције Ивица Дачић рекао да је изложба недопустиво вређање осећања православних хришћана, па је иста уклоњена.

И 2013. била је година борбе: Француска је изменила дефиницију брака као заједнице супротних полова, и уследиле су демонстрације Француза који су устали у одбрану породичних вредности. Тоталитарна власт левих либерала наредила је хапшење и привођење грађана који су носили мајице са цртежом оца, мајке, сина и ћерке. Врховни суд САД-а стао је на страну ЛГБТ трансформације друштва.

Русија је, насупрот Француској, донела Закон о забрани пропаганде хомосексуализма малолетницима. Ту, између осталог, стоји:„Пропаганда нетрадиционалних сексуалних односа међу малолетницима огледа се у ширењу информације усмерене на формирање, код малолетника, нетрадиционалних сексуалних становишта, привлачности нетрадиционалних сексуалних односа, искривљених представа о друштвеној једнакости традиционалних и нетрадиционалних сексуалних односа или наметање информације о нетрадиционалним сексуалним односима, која изазива интерес према таквим односима; ако ови поступци не садрже елементе кривичног дела, повлаче за собом изрицање административне казне за физичка лица у висини од четири до пет хиљада рубаља; на службена – одговорна лица – од четрдесет до педесет хиљада рубаља; за правна лица – од осамсто хиљада до милион рубаља или административну забрану делатности на рок до деведесет дана.“

У хришћанској Јерменији, очито под утицајем Русије, Министарство унутрашњих послова је Скупштини упутило Предлог закона о забрани пропаганде хомосексуализма. Казна за ту пропаганду у медијима била би, за грађане, од 100 до 150 минималних зарада, а за правна лица од 250 до 300 минималних зарада.

Очито, на Истоку је почела борба за нови приступ појму људских права.

 

ЦИВИЛИЗАЦИЈСКИ ПРИСТУП ЉУДСКИМ ПРАВИМА Патријарх московски Кирил је већ одавно, у свом јавном раду, указао на то да се проблему људских права „најновије генерације“ (у каква спадају и права на пропаганду ЛГБТ идеологије малолетницима, редефинисање брака који постаје доступан и хомосексуалцима, као и њихово право на усвајање деце) мора приступати са највећом пажњом, јер ће, у супротном, доћи до урушавања сваког друштва заснованог на традиционалним моралним вредностима. У огледу о односу између људских права и верско-моралних традиција, патријарх Кирил указује на Резолуцију Европског парламента о хомофобији у Европи, која је довела до трагичних последица у неким земљама – рецимо, у Шведској је ухапшен пастор Грин због проповеди библијског односа према Содоми и Гомори, а у Италији је извршен удар на политичара Рока Бутиљонеа, који је исказао свој хришћански став према идеологији хомосексуализма.  Патријарх се позвао и на Декларацију Сверуског народног сабора, у којој се јасно каже:„Постоје вредности које нису испод људских права. То су вредности попут вере, моралности, светиње, отаџбине. Када те вредности и остваривање људских права долазе у колизију, друштво, држава и закон дужни су да их хармонизују. Не смеју се дозволити ситуације у којима би остваривање људских права гушило веру и моралну традицију, доводило до вређања верских и националних осећања, изругивања светињама достојним поштовања и угрожавало егзистенцију отаџбине“.     Русија је послушала свог патријарха.

 

ПОСТМОДЕРНИ ЗАПАД ПРОТИВ РУСИЈЕ Када су странци, који су често гледали ломаче на којима горе јеретици и хомосексуалци (у Француској је и за јеретике и за хомосексуалце израз био исти) долазили у православну Русију, они су били запањени. Семјуел Колинс, који је у Трећи Рим из Енглеске, у којој су ЛГБТ активисти за казну живи закопавани, стигао у 17. веку,  чудио се што се „хомосексуалност није кажњавала смрћу као што је то био случај у Енглеској у то време“. Због недостатка спаљивања људи „нестандардне полне оријентације“ у земљи у коју је послан, Колинс је тврдио да су Руси „природно склони“ содомији и аналном односу.

Када је Русија усвојила нови Закон о забрани пропаганде хомосексуализма малолетницима, на њу су се, са свих страна, обрушили потомци оних који су хомосексуалце у прошлости спаљивали на ломачама. Барак Обама је осудио такав закон. Енглески „Дејли мејл“ је писао да је чак и Хитлер, за разлику од Путина, био спреман да за време Олимпијаде 1936. обустави  примену „антигеј закона“, новинар „Тајмса“ Ричард Морисон је тврдио да су руски хомосексуалци (наводио је, наравно, њихова имена без икаквих доказа), од Чајковског до Гогоља, дали „велике доприносе  култури“.

Земље европског севера такође нападају Русију. Премијер Шведске Фредерик Рајнфелт изразио је забринутост поводом руског закона, који смета људима да живе у складу са својом „сексуалном оријентацијом“. Министарка културе Данске Маријана Јенвелд тражила је од Међународног олимпијског комитета да преиспита свој однос према Русији. Дански принц Фредерик је устврдио да је нови руски закон „нарушавање олимпијске повеље“. Спортисти ових земаља предложили су мере солидарности с ЛГБТ „жртвама“: од бојења ноктију бојама дуге до бојкота „Олимпијских игара“.

С друге стране океана, из САД-а, конзервативни политичари, попут Патрика Бјукенена, непосредно су подржали нову политику Русије у области заштите традиционалног морала. Једном речју, у свету се распламсава рат у култури који је, као и увек, пројава велике кризе цивилизације. Где ће се, у том рату, наћи Србија, видећемо.„Најнапреднији“, „најжући“, полунезависни део наше земље, познат по негативном природном прираштају, Војводина, већ је увео „експериментални“ секс- просвет у десет средњих школа. У уџбенику за ђаке подвргнуте експерименту пише да је хомосексуализам сасвим „нормална“ појава. Хоћемо ли пристати на ово, шекспировски речено, систематско лудило или ћемо кренути путем одбране породичних вредности? Од тога зависи наша будућност!

[/restrictedarea]

4 коментара

  1. Ljudi,drugačijeg seksualnog opredeljenja,neka svoje želje manifestuju u svojim kućama.nek ne traže zakonsko pokriće,od toga niko nema ništa,Brakovi,to je samo izazivanje,deluje primitivno.Mnogo dece u svetu umire od gladi,niko ne traži pravo na hranu i život.Gledala sam,kako majka siromašna,donosi svoje dete,jadno izgladnelo,da ga ptice pokljucaju.Jezivo,strašno,neopisivo.Neprirodno je da takvi usvajaju decu.Kakva će ta deca biti?Zar se ne borimo da rastu u zdravum okruženju?Ko je Obama da traži tako nešto?nek sprovodi to u Americi,oni su bolesni,i,čisti fašisti.Kod nas se to sprovodi iz čiste politike,da se stvore sukobi.Neka su oni živi i zdravi,nek ne dozvole da se njima manipuliše.Zaista smo postali Sodoma i,Gomora.Neka se žene i udaju,mi to ne moramo znati,i,nek žive svoj život,ali usvajanje dece,to nikako!Živeli,i zdravi bili,ali vam ta javna šetnja ne treba,šta time dobijate?Zašto služite drugima iz ko zna kojih pobuda?Imamo veće brige,ne zaposlenost,glad,bedu i jad u svim segmentima.

  2. Grcamo u ljudskoj nepravdi i umesto da se bave tim,oni setaju po ulicama zbog seksa sa svojim polom.Niko nikog ne vuce za ruku da ide po paradama.Svako ko tamo ide ide svojom voljom.Amerika nikog nije naterala da tamo ide i to radi.Lako je reci kriv je taj-i-taj, a ne roditelj i drustvo koji su vaspitavali.Samo, sto rece neko, omladina u Srbiji je feminizirana i depilirana i bez gej parada i pre gej parada.To je poremecen sistem vrednosti,to svi znamo i sami smo za to krivi.A ti ako si vaspitao sina,on ti se nece depilirati ni raditi druge neprimerene stvari.Kusamo corbu koju smo sami spremali.

  3. Kažete,nije kriva Amerika.Roditelji nisu vaspitali svoju decu.Ako je neko nedovoljno vaspitan ni drugom ne može pružiti više.Zar Vi ne vidite da nama silom naturuju nešto,što nije svojstveno nama.Sve je ultimatum i diktat.Ovo je dublje i teže nego što mislite.Cilj je od zdravog naroda,napraviti bolesne.Oni manipulišu našim mladima.Možete li reći da je iko došao iz te zemlje i da ima zdrave poglede u bilo čemu.Dali su roditelji uveli i genetski modifikovanu hranuNaš čovek iz Amerike,u našem studiu propagirao je MONSAT.Niko nije reagovao.Čovek je biće lepote i dobrote,gaji neke uzvišene ciljeve,bori se za njih.Ameri se bore za profit,silu i kako od čoveka stvoriti što jeftiniju robu.LUNA.

  4. Srpska vlada kooptiranjem S.Kana opet demonstrira nedostatak sluha za prepoznavanje svetskh trendova, zbog čega i kaskamo u razvoju. Svuda u svetu politički lideri – švaleri & razvratnici su “passe”. Za sve nas, a naročito za stabilnost i dugovečnost vlade, bilo bi mnogo bolje da se u njenom rekonstruisanom “pobedničkom timu” nađe mesta za deklarisane pripadnike LGBT “sektora” kako iz inostranstva, tako i iz domaće proizvodnje, jer i mi, da se narodski izrazim, tu već dovoljno konja za trku imamo. To bi i u svetu bilo dobro prihvaćeno, naročito u njegovom “toplom” segmentu, koji se danas najviše i pita. Uostalom, zar nije cela planeta zahvaćena trendom globalnog otopljavanja. Ne treba zaboravit da je LGBT lobi u savremeom svetu uticajniji čak i od toliko apostrofiranog jevrejskog. Ako je C.Gora pametno izabrala da se, raskidajući sa komunizmom samopokrsti u “prvu ekološku” državu, šta bi nama falilo da i sami budemo u nečem prvi, čak i ispred uvek avangardnih skandinavaca. Zato, vlado, ako ti je do spasa srpskog stalo, proglasi ovu zemlju i sve što je od nje još ostalo, za “Prvu LGBT” državu na svetu, može republika a još bolje da nam LGBT iz svojih redova imenuje i kralja, pa da nas ceo svet vidi i da nam se divi – niko nema što srbin imade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *