Фестивал „Момин круг”

Фестивал МОМИН КРУГ, трећи по реду, својеврстан омаж стваралаштву Моме Капора који организује Задужбина „Момо Капор“, одржаће се у петак и суботу – 6. и 7. септембра 2013. године. Шетња Капоровим трагом по Београду, представа, Капоров видео запис са Аде, ликовна колонија за децу, само су неки од програма у којима ће посетиоци фестивала моћи да уживају током два дана почетком септембра. Први дан фестивала завршиће се наступом „Бајаге и инструктора“.
„Београдски једнако капоровски“, као основна тема фестивала, инспирисала је кључни програмски сегмент овогодишњег МОМИНОГ КРУГА – водич кроз Београд симболичног назива „Глуварење са Капором“ који се одржава – 7. септембра. Пратећи видљиве и невидљиве трагове које је Капор остављао пишући и проводећи време на многим адресама, остављајући својим животом и делима причу колико о себи, толико и о духу Београда, долази се до теме фестивала. Поред Аде, која и даље представља кључну тачку ове манифестације и Капорову незаобилазну инспирацију, ове године поклања се посебна пажња Неимару – крају у којем је одрастао и где је провео последње године живота. Други дан фестивала и овог дела програма почиње откривањем спомен-плоче коју је обезбедила Општина Врачар, на кући у којој је живео и где се данас налази Задужбина, а завршава се у култној „Коноби“ у Браничевској. На тај начин, почетак и крај ове промо туре за представнике медија, симболично као и Момин живот су на Неимару. У међупростору, крећући се од почетне до крајње тачке Капоровим трагом кроз Београд, Мирјана Бобић-Мојсиловић читајући и причајући његове приче откриваће препознатљив Капоров свет. Замишљен као будућа стална тура која ће се одвијати током године, новоустановљени водич кроз Београд који је конципирала Задужбина у сарадњи са Туристичком организацијом Београда, биће незаобилазна адреса на културној мапи града.
Задужбина „Момо Капор“ са поносом истиче да је ова културна манифестација бесплатна за све посетиоце, а детаљан програм и сатница МОМИНОГ КРУГА
се налази на веб адреси 
„www.zaduzbinamomokapor.rs“. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *