Еулекс тражи помоћ у истрази убиства

Дељењем летака на северу Косова, Еулекс и косовска полиција покушавају од грађана да прикупе информације које би помогле у расветљавању убиства припадника Еулекса литванца Аудриуса Шеневичијуса.

Еулекс и косовска полиција започели су јутрос акцију дељења летака на северу Косова грађанима у нади да ће доћи до одређених информација које би помогле у расветљавању убиства припадника Еулекса литванца Аудриуса Шеневичијуса.

Припадници Еулекс и косовске полиције заустављали су јутрос код Бањске на северу Косова на аутомобиле и возачима и осталим учесницикма у саобраћају делили летке у којима се наводи да је прошле недеље у близини Звечана у конвоју из заседе убијен њихов колега.

Представници Косовске полиције и Еулекса рекли су да напорно раде на утврђивању чињеница о овом случају, а да ће данас ићи од врата до врата, и питаће мештане да ли се могу сетити нечега у вези са дешавањима од прошле седмице.

На лецима који су дељени возаћима јутрос на магистралном путу Косовска Митровица – Рашка, надомак Бањске, наводи се да је Шенавичиус убијен прошлог четвртка, док се возилом кретао ка свом радном месту.

Подсећа се да је био литвански цариник који је радио на успостављању мира и стабилности на Косову, а да је за собом оставио супругу и двоје деце.

Еулекс је апеловао на све да буду храбри и помогну им да извршиоце изведу пред лице правде и да ако имају било какве информације које могу помоћи полицији контактирају полицију или позову број +381 3878 6565.

Истрагу о убиству припадника Еулекса, коју је најоштрије између осталих осудила Влада Србије, води Еулексов тужилац из Канцеларије специјалног тужилаштва Косова који је главни тужилац у предмету.

У Еулексу кажу да је дељење летака једна од иницијатива које ће косовска и Еулекс полиција спровести, како би добила информације од локалног становништва.

То је стандардна полицијска пракса, кажу у Еулексу и додају да се надају да је неко нешто видео у вези са убиством и да ће рећи.

Један коментар

  1. Naravno da mi je zao litvanskog vojnika, samo se pitam zasto euleks nije i ranije kada su se mnogobrojna ubistva Srba i srpske dece dogadjala nije trazio pomoc i nudio velike nagrade da se krivci pronadju?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *