Дрецун очекуjе компромис у погледу назива листе

БEOГРAД – Председник Oдбора за Kосово и Mетохиjу Скупштине Србиjе Mилован Дрецун изjавио jе данас да очекуjе да за проблем назива српске листе на Kосову буде постигнуто компромисно решење.

Дрецун jе у Jутарњем програму РTС рекао да очекуjе да ће у називу постоjати одредница коjа ће упућивати на снажну повезаност са Београдом и да ће “уместо “Србиjа” вероватно бити “српска листа” или тако нешто”.

Oн jе истакао да jе назив листе тренутно наjвећи проблем, али да очекуjе да ће се брзо решити, jер би, како jе рекао, било лоше да изборна комисиjа на Kосову одбиjе српску листу.

Дрецун jе казао да Приштина шаље снажне поруке да ће Централна изборна комисиjа одбити да прихвати листу коjа има назив “Грађанска инициjатива Србиjа”, jер траже да се Србиjа не спомиње у називу листе.

Oн jе рекао да би, према предвиђеном року, Приштина то требало да реши до 14. септембра, а да jе битно да на листићу нема симбола самопрокламоване назови државе.

Дрецун jе навео да нико не користи силу, нити приморава Србе да изађу на изборе, али и да нико не може да злоупотребљава овлашћења Владе Србиjе, буџетска средства и своjу функциjу и да угрожава владину политику.

Дрецун jе рекао да jе од стратешког значаjа да власт у општинама након избора има листа коjа ће бити директно везана за званични Београд и коjа ће успети да формира заjедницу српских општина.
“У супротном, може да се деси да поjедине српске странке на коjе Приштина има снажан утицаj успеjу да спрече формирање заjеднице српских општина или да у периоду након формирања подриваjу деловање заjеднице, тако што ће се обесмислити свака стратегиjа наше даље борбе за очување Kосова”, рекао jе Дрецун.

Oн jе оценио да jе неопходно jединство у реализациjи државне политике о KиM, у чиjоj основи jе сада Бриселски споразум, чиjи jе темељни стуб формирање заjеднице српских општина.

Дрецун jе рекао да “ниjе прихватљиво да има оних коjи ће реметити таj процес, коjи ће онемогућавати или активно радити на боjкоту избора, а самим тим угрожавати потоње формирање заjеднице српских општина”.

Поводом одлуке Владе Србиjе о распуштању Скупштина општина Kосовска Mитровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток, Дрецун jе истакао да не може нико боље да заштити интересе српског народа и српски народ на Kосову и Mетохиjу, а самим тим и интересе Србиjе, од владе у Београду.
“Не може нико да злоупотребљава ни овлашћења Владе Србиjе, ни буџетска средства, ни положаj, ни функциjу на коjоj се налази да би угрожавао политику коjу спроводи Влада”, нагласио jе Дрецун и додао да општине на Kосову и Mетохиjи нису укинуте и да оне настављаjу да функционишу.

6 коментара

  1. O Bože što je ovaj nekad pričao, a što dana priča i radi !
    Takav salto mortale, što ga je na to navelo /ucjenjen, lova ili ?/ ?
    Od nekad časnog i hrabrog naroda u što smo se pretvorili ?

  2. ja mislim da njima rade lobotomiju mozga i ovi sve zaborave sta su pricali i za sta su se borili.Ovde nisu cista posla.Mislim da piramidalni sistem vlasti nosi tezak danak po ostatak ljudske populacije pod koju i mi spadamo, jer kako drugacije da objasnim bombardovanje Srbije, Sirije, zversko ubistvo Gadafija, spaljivanja ljudi po logorima i prvenstveno Hitlera a da ne posumnjam da su sile zla ozbiljno zauzele srpske zemlje i da nam ovde moze pomoci samo isterivac djavola.

  3. A ja mislio da ce on da bude na celu kolone u jurisu za odbranu Srpstva a ono sipak, sad peva neku drugu pesmu. Odrekao se covek svega sto je pisao, verovatno ima ,,valjani,, razlog. Ko zna zasta je to dobro. Mogu da me nateraju da cutim i to teskom mukom ali da aplaudiram njihovim glupostima e to nikako.

  4. Дрецуна памтим по ватреним ( националистичким говорима) вероватно
    даби преживео мора хоће по жељи НАТО ИМПЕРИЈЕ дасе удоми у нови
    ати српски поредак који ови и они више незнам коме припадају али
    видим да чекају дан када ће лепо трљати руке о успешној продаји што
    се зове КОСМЕТ.

  5. Poštovani Radoslave,drago mije ,što smo istomišljenici po pitanju Drecuna,ai ostalih stavova.Neću se predstaviti,recimo,da sam Luna.Koristim sajt svoje porodice.Kupila sam davno Drecunovu knjigu”Gde je naša Srbija”.Sedeo je u mojoj blizini,zamolila sam ga za kratak razgovor,odbio je.Bio je prepotentan,čak nabusit.Shvatam,da muje knjiga služila,da zavara nas,koji još verujemo u neku ljudskost,učovečnost.Zašto bi se čudili,to su sve proizvodi SPS,vidite što Dačić radi.Nije teško shvatiti,moć novca,lepotu položaja,to je za površne,prazne ljude,jedini kriterij.Lubav za otađbinu,ne znaju oni šta je to,od toga se ne živi po njihovom bednom karakteru.Vama,veliki pozdrav i poštovanjeLuna.

  6. Мало из обичног сеоског живота,када домаћин или домаћица жели
    да ухвати ЖИВИНУ коју жели продати на пијаци шаком заграби
    зрневље кукуруза и метне у металну посуду мало затресе и ево
    живине на окупу и бирај што мислиш на пијаци продати. Тако се
    понашају ови они и сви пре њих до 27 Марта продаше нас за јудине
    сребрењаке Гос, Луна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *