DOGOVOR U BRISELU RASPRODAJA DRŽAVE

Dogovor Beograda i Prištine o telekomunikacijama i energetici još jedan je dokaz da vlast u Srbiji rasprodaje državu, rekao član Predsedništva DSS Marko Milutinović. Govoreći o vlasti u Beogradu, Milutinović istakao da će DSS podržati smenu Dragana Đilasa.

Član Predsedništa Demokratske stranke Srbije Marko Milutinović rekao je da je dogovor Beograda i Prištine o telekomunikacijama i energetici još jedan dokaz da vlast u Srbiji rasprodaje državu.

„Najooštrije osuđujemo ponašanje aktuelne vlasti, neprimereno je i u direktnoj je suprotnosti sa interesima Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je Milutinović.

Kako kaže, DSS će i posle poslednje runde pregovora podneti predlog za ocenu ustavnosti tih dogovora.

Govoreći o lokalnim izborima na Kosovu zakazanim za 3. novembar, Milutinović je istakao da DSS ne poziva na bojkot kosovskih izbora jer se bojkutuje ono što je leaglno, a za DSS ti izbori su nelegalni.

„Mi možemo da pozovemo da Srbi ne izađu na izbore koje organizuje Centralna izborna komisija lažne države Kosovo“, rekao je Milutinović.

Milutinović je rekao da Demokratska stranka Srbije podržava i smatra da je neophodno da dođe do smene gradonačelnika Dragana Đilasa i Demokratske stranke u Beogradu.

Kako kaže, DSS nema dovoljno odbornika u gradskom parlamentu da pokrene inicijativu za smenu Đilasa, ali da će to podržati ukoliko inicijativa dođe od drugih stranaka.

„Demokratska stranka Srbije je od 2008. do 2012. godine, kao i od formiranja nove gradske vlasti prošle godine, bila najveći kritičar politike Dragana Đilasa“, rekao je Milutinović i podsetio da je DSS u prethodnom Đilasovom mandatu tražila njegovu smenu, ali da nije imala dovoljnu većinu za to.

Govoreći rezultatima rada gradskih vlasti, Milutinović je istakao da je grad postao prezadužen, pre svega zahvaljujući izgradnji Mosta na Adi koji je, kako kaže, “služio za Đilasovu predizbornu promociju“.

Milutinović je kritikovao i uvođenje „Bus plus sistema“, navodeći da „tu stvari nisu najčistije“, ali i komplikovanu birokratiju i sporo izdavanje građevinskih dozvola zbog čega, kako tvrdi, u Beogradu u prethodnih pet godina nije bilo kapitalnih investicija.

5 komentara

 1. Vi ćete sa njima u kolaiciju za Beograd, kakva vam je sad ovo priča !
  Što je sljedeće na redu za predaju okupatorima ?
  Srpska politička scena je izraz tragičnog stanja jednog naroda.

 2. Ja i dalje mislim da ste i Vi iz DSS-a lažovi kao i ostali samo pričate i pravite nagodbe a Srbija nestaje. Imate pravnika Koštunicu za šefa, gde je on, gde ste svi Vi da ustanete okupite narod i kažete jednom za svagda veliko NE rušenju ustavnog poretka Srbije.Bljak, sad bus-plus, most na Adi a Srbija gubi jug i još ucenjuje svoj narod. Pored ovakve Vlade ne trebaju nam neprijatelji i ona ulizica Vučić. Plaši se za svoj život. EJ, bre.On je za moje pojmove na nivou jednoćeliskog organizma, a takve Srbi ne ubijaju takvi se zgaze.Đilasu nije ni bilo mesto da bude gradonačelnik, a o Dačiću neću ni da pričam samo ću da mu otpevam Miljacku da ga što dalje odnese.Reći ću ovo pa ko shvati shvatio je. Kada se kosmonauti vinu u svemir njima su jedini orijentir instrumenti da im pokažu da se kreću. Ukoliko se oni pokvare kosmonauti gube orijentaciju jer svemir nema referentni sistem za poređenje a možda je i tako bolje.

 3. @ Neznam dali su Petar i Slađana trčali za: Miloševićeć,Vukom,
  Đinđićem i Šešeljem u ono smutno vreme raspamećene Srbije.DSS se
  ušančio u svojim ubeđenjima a NATO IMPERIJA učvršćuje svoje
  baze na KOSMETU i ostatku Srbije jer nema ko da povede ustane i
  KAŽE DOSTA BRE.

  • Zašto uopšte mora da nas povede bilo ko? Kada god su nas vodili rezultat je bio porazan. Srbi treba sami da stave prst na čelo i razmisle ko o njihovim životima treba da odlučuje , oni lično ili političari, ma kojoj stranci da pripadaju.E sad, druga je priča ako nas ima više koji ćemo da dobijamo inostrane beneficije i novac sumnjivog porekla a na štetu države i ostatka naroda.Ponekad pomislim da zapad ovo namerno radi da bi ukinuo države jer su svuda u svetu Vlade i političari podbacili toliko da će u budućnosti sistem stranaka biti prevaziđen.Gomila se narodno nezadovostvo, a nepoznanica je kuda to vodi.Da li u ratove ili nešto drugo. Vreme će da pokaže. Na neki način , meni je žao naših luzera na vlasti jer ma kako nama izgledao ipak je njihov život jedna vrsta dobrovoljnog pakla i ne bih im bila u koži. Ne na takav način.Odgovor na Radoslavnjevu dilemu. Ne, mene nikada nije i neće niko da vodi.

 4. U svakom slučaja bilo koja skupina ili nacija imaju svog predvodnika dali Kralja ili predsednika.Zavisi od svesti naroda
  dali će izabrati dostojnog predvodnika.Srbi posle utapanja u SHS i
  Jugoslaviju nisu imali odgovarajuću ličnost na odgovornom mestu.
  Svi koji su odlučivali o nama radili su protiv interesa srpske
  nacije.Kažemo drugi odlučuju možda ali nije baš tako pojedinci za
  šaku JUDINIH srebrenjaka kad im se ukaže prilika izdaju sebe i oko
  sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *