Ђилас има лоше резултате, мора бити смењен

БЕОГРАД – Представници Српске напредне странке (СНС) и Демократске странке Србије (ДСС) у Скупштини Београда рекли су на седници да градоначелник Драган Ђилас треба да буде смењен због лоших резултата и јер је Демократска странка (ДС) изгубила легитимитет у Београду. Са друге стране, из ДС су навели да је смена градоначелника прекрајање изборне воље Београђана.

Представници СНС Александар Јовичић и ДСС Небојша Бакарец одговорили су да ДС поштује демократске принципе само када им то одговара. Они су као разлоге за смењивање Ђиласа навели изградњу прескупог моста на Ади, најаву изградње београдског метроа, реконструкцију Булевара краља Александра и увођење система наплате карата у јавном превозу Бус плус.

Одборник ДС Божидар Ђелић одговорио је да опозиција у Београду обмањује јавност имагинарним цифрама и казао да ће смењивањем Ђиласа СНС и ДСС увести Београд у “ванредно стање”.

Ђелић је казао да ће Ђилас победити на наредним изборима уколико буде смењен данас и оценио да је ПУПС уцењен како би подржао смену градоначелника.

У градскоj скупштини од 110 одборника, напредњаци имаjу 37, социjалисти девет, ПУПС четири, а ДС С девет одборника. За смену градоначелника потребно jе 56 гласова одборника, а СНС, СПС-JС и ДС С заjедно имаjу 55 места у парламенту,односно с ПУПС-ом 59 гласова одборника.

2 коментара

  1. Evo prave “opozicije” Srbije,stranka zvana DSS,udruzuje se sa SNS da ruse zajednicki djilasa. Evo jos jednog primera gospodine Vucelicu u vasem uvodniku,da OPOZICIJA u srbijici ne postoji. Svi su oni isti,nazalost. Malo mucaju,malo se protive,ali se ipak udruzuju, bez obzira na otvorenu izdaju zemlje i srpskog naroda od strane crne trojke. Ovo je opsti haos,koji je zavladao u Srbiji,koga se jedino mozemo resiti izlaskom na ulice i oterati bandu od politicara, koji su uzjahali drzavu i narod, i koji radi licnog bogacenja daju sve sto im se trazi od strane srpskog neprijatelja. U tome im svim srcem pomaze tzv.opozicija, jer i ona ima iste interese,a to je sto vise novci na svoj konto.

  2. Дали може један човек да уради свето? А штаје са бившим председником скупштине града Београда Антићим колики је удео те
    “криминалне работе” од стране Скупштине и одборника.Антић аванзовао у министра саобраћаја.Шта је са татиним сином миланом
    Кркобабићем и он беше нека карика београдске власти,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *