Vučević: Izbori u Vojvodini su neminovni

BEOGRAD – Izbori u Vojvodini su neminovni, pa bilo to do kraja godine ili koji mesec kasnije, jer je pokrajinska administracija pala do sada na svim testovima, od kojih su najilustrativniji izbori na lokalu održani tokom ove godine, izjavio je član Predsedništva SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Svuda je koalicija DS-LSV-SVM poražena. Novi testovi slede u Vrbasu i Odžacima. DS i njihovi partneri izgubili su ugled u očima građana”, rekao je Vučević za “Novosti”.

Prema njegovim rečima, Statut Vojvodine je na velikom ispitu i veoma je značajno kako će ga oceniti Ustavni sud.
“Kao pravnik, ali i kao čovek koji logično razmišlja, mislim da, ako je već Zakon o nadležnostima, koji je stariji akt od Statuta, u nekim delovima osporen, najmanje što se može očekivati jeste da budu osporene i odredbe Statuta koje su u vezi s tim zakonom”, kazao je Vučević.

“Makar bili osporeni i delovi Statuta, mora se neminovno postaviti pitanje političke odgovornosti onih koji su takav neustavan akt krojili, a to su Bojan Pajtić i DS”, rekao je on.

Vučević je naglasio da je sa pokrajinskim vlastima rađeno nekoliko manjih projekata, ali da “nema suštinske saradnje, grad od pokrajinske vlasti ne dobija nikakvu investicionu podršku”.
“I zbog toga su neophodni vanredni izbori, jer DS izbegavanjem saradnje sa nama, zapravo kažnjava sve građane. DS je panično svestan da je Vojvodina, odnosno zgrada Banovine u kojoj stoluju, njihovo poslednje i najveće uporište. Neminovno je da uskoro padne i taj bastion, jer su mu temelji dobrano uzdrmani”, kazao je Vučević.

Prvu godinu našeg mandata u Novom Sadu, rekao je on, obeležilo je konstantno „gašenje požara” koje smo nasledili od prethodne vlasti.
“Najdrastičniji primer je nasleđeni spor sa “ATP Vojvodinom” gde smo dug stručnim vođenjem uspeli da sa 1,7 milijardi svedemo na 400 miliona dinara, koliko smo morali da platimo iz gradskog budžeta. Uradili smo mnogo na infrastrukturi, obezbedili sredstva za obnovu sedam škola, tri obdaništa, završavamo rekonstrukciju stadiona “Karađorđe””, naveo je gradonačelnik Novog Sada.

Na konstataciju da im opozicija stavlja na teret da je Novi Sad sve manje bezbedan grad, Vučeviće je rekao da podaci demantuju opoziciju, “jer je stopa kriminala manja u ovoj u odnosu na prethodnu godinu”.
“Povećan je i broj rešenih slučajeva krivičnih dela. Proteklih meseci, u saradnji sa MUP, dobili smo tri klase sa ukupno 300 policajaca koji su na obuci u Centru u Sremskoj Kamenici”,kazao je on.

“Veoma je važno da se što pre imenuje načelnik policijske uprave i lično sam se založio za to. To neće automatski rešiti sve probleme, ali će nam omogućiti da se još ozbiljnije uhvatimo u koštac s problemima”, rekao je Vučević.

2 komentara

  1. SNS je mnogo potrošio svoj `kredit` u Vojvodini, nakon `zaokreta` i protivustavnog `sporazuma` o KiM ?! Deluje, kao da nemaju kadrove i ne shvataju šta se tu zbiva ?! Velikomađarska politika, slobodno i bez meteža sprovodi razne `mobilizacije` po svim `segmentima`, podiže se spomenik Košutu i dr., bez ikakvog komentara, anti-trianonska politika `karpatske doline` je postala svakodnevnost a SNS nastavlja sa svojim evro-maštanjima ?! I ostale stranke deluju kao da su ili slepe ili – korumpirane ?! A takva pasivnost s jedne i hiperaktivnost sa druge strane, mogu dovesti do novih nestabilnosti ?!

  2. Ja sam iz Novog Sad i nema šanse daću glasati za ove prevarante kojima sam verovao.Stiroporaši su bez obraza i morala,pogazili su USTAV i zgazili predizborna obećanja i da budem iskren nemogu očima da ih gledam

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *