Вучевић: Избори у Воjводини су неминовни

БEOГРAД – Избори у Воjводини су неминовни, па било то до краjа године или коjи месец касниjе, jер jе покраjинска администрациjа пала до сада на свим тестовима, од коjих су наjилустративниjи избори на локалу одржани током ове године, изjавио jе члан Председништва СНС и градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић.

“Свуда jе коалициjа ДС-ЛСВ-СВM поражена. Нови тестови следе у Врбасу и Oџацима. ДС и њихови партнери изгубили су углед у очима грађана”, рекао jе Вучевић за “Новости”.

Према његовим речима, Статут Воjводине jе на великом испиту и веома jе значаjно како ће га оценити Уставни суд.
“Kао правник, али и као човек коjи логично размишља, мислим да, ако jе већ Закон о надлежностима, коjи jе стариjи акт од Статута, у неким деловима оспорен, наjмање што се може очекивати jесте да буду оспорене и одредбе Статута коjе су у вези с тим законом”, казао jе Вучевић.

“Mакар били оспорени и делови Статута, мора се неминовно поставити питање политичке одговорности оних коjи су такав неуставан акт кроjили, а то су Боjан Паjтић и ДС”, рекао jе он.

Вучевић jе нагласио да jе са покраjинским властима рађено неколико мањих проjеката, али да “нема суштинске сарадње, град од покраjинске власти не добиjа никакву инвестициону подршку”.
“И због тога су неопходни ванредни избори, jер ДС избегавањем сарадње са нама, заправо кажњава све грађане. ДС jе панично свестан да jе Воjводина, односно зграда Бановине у коjоj столуjу, њихово последње и наjвеће упориште. Неминовно jе да ускоро падне и таj бастион, jер су му темељи добрано уздрмани”, казао jе Вучевић.

Прву годину нашег мандата у Новом Саду, рекао jе он, обележило jе константно „гашење пожара” коjе смо наследили од претходне власти.
“Наjдрастичниjи пример jе наслеђени спор са “ATП Воjводином” где смо дуг стручним вођењем успели да са 1,7 милиjарди сведемо на 400 милиона динара, колико смо морали да платимо из градског буџета. Урадили смо много на инфраструктури, обезбедили средства за обнову седам школа, три обданишта, завршавамо реконструкциjу стадиона “Kарађорђе””, навео jе градоначелник Новог Сада.

На констатациjу да им опозициjа ставља на терет да jе Нови Сад све мање безбедан град, Вучевиће jе рекао да подаци демантуjу опозициjу, “jер jе стопа криминала мања у овоj у односу на претходну годину”.
“Повећан jе и броj решених случаjева кривичних дела. Протеклих месеци, у сарадњи са MУП, добили смо три класе са укупно 300 полицаjаца коjи су на обуци у Центру у Сремскоj Kаменици”,казао jе он.

“Веома jе важно да се што пре именуjе начелник полициjске управе и лично сам се заложио за то. Tо неће аутоматски решити све проблеме, али ће нам омогућити да се jош озбиљниjе ухватимо у коштац с проблемима”, рекао jе Вучевић.

2 коментара

  1. профил х

    СНС је много потрошио свој `кредит` у Војводини, након `заокрета` и противуставног `споразума` о КиМ ?! Делује, као да немају кадрове и не схватају шта се ту збива ?! Великомађарска политика, слободно и без метежа спроводи разне `мобилизације` по свим `сегментима`, подиже се споменик Кошуту и др., без икаквог коментара, анти-трианонска политика `карпатске долине` је постала свакодневност а СНС наставља са својим евро-маштањима ?! И остале странке делују као да су или слепе или – корумпиране ?! А таква пасивност с једне и хиперактивност са друге стране, могу довести до нових нестабилности ?!

  2. Ја сам из Новог Сад и нема шансе даћу гласати за ове преваранте којима сам веровао.Стиропораши су без образа и морала,погазили су УСТАВ и згазили предизборна обећања и да будем искрен немогу очима да их гледам

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *