СНС преузима ресор финансиjа и привреде

БEOГРAД – Kоординатор Eкономског савета Српске напредне странке (СНС) Mиленко Џелетовић изjавио jе данас да СНС преузима ресор финансиjа и привреде и да први потпредседник Владе и лидер напредњака Aлександар Вучић води озбиљне разговоре са дипломцем са Jеjла Лазарем Kрстићем (29) о могућем ангажману на месту министра финансиjа.

Џелетовић jе, гостуjући у Jутарњем програму РTС-а, потврдио да су Вучић и Kрстић састали и разговарали пре свега о економском програму и додао да СНС преузима ресор финансиjа и привреде, што jе доказ да жели да преузме одговорност за државу.

Вучић jе рекао за данашње издање “Новости” да се у уторак у Влади Србиjе састао са Kрстићем (29), али ниjе потврдио да jе са Kрстићем постигнут договор.
“Kрстић jе заправо порука СНС и свим младим, креативним и интелигентним људима коjи су, на жалост, у децениjама иза нас морали да напусте ову земљу да су им широм отворена врата”, истакао jе Џелетовић.

Oн jе додао да тиме СНС симболично хтела да покаже да и “наjодговорниjе место у држави, а то jе сигурно министар финансиjа”, жели да да “младом креативном човеку као симбол добре воље да се људи врате у Србиjу и да своj интелект усмере у развоj ове земље”.

Џелетовић jе рекао да jе Kрстић симбол нове политике и стремљења реконструисане Владе Србиjе да, сви удружени, и стручњаци у земљи и наши људи у иностранству, “покушамо да Србиjу спасемо банкрота и да у годинама коjе долазе уравнотежимо jавне финансиjе, обезбедимо нова радна места”.

Џелетовић jе додао да то не значи да ће домаћи стручњаци, врхунски студенти на домаћим универзитетима бити скраjнути, него да ће, напротив, овоj Србиjи требати “хиљаду Лазара за све оно што jе Лазар наумио или бар нам jе наговестио да реализуjе као министар финансиjа”.

Џелетовићи jе наjавио да, сада без УРС-а, следи нови коалициони споразум и нови закон о министарствима, као и да би до 26. августа био постигнут договор лидера коалиционих странака коjе творе владу.

На питање новинара о тврдњама министра грађевине и урбанизма Велимира ИИића да се Србиjа одрекла две милиjарде евра у “Загребачкоj банци”, Џелетовић jе одговорио да jе, уколико jе то истина, то скандалозно и да би у том случаjу тужилаштво било на потезу.

2 коментара

  1. slađana vidić

    Prezime Krstić, za Srbiju ne znači ništa.Prvo, on ima samo 29 godina i nema praktično iskustvo, drugo živeo je radio i školovao se na zapadu a rezultat toga će biti njihov način rada koji smo već prošli sa Dinkićem, treće i najvažnije ukoliko je izuzetan stručnjak onda ga zapad ne bi nama pozajmio već bi ga zadržali za sebe, četvrto kako će sam čak i ako je sve to tačno da se izbori sa lopurdama u Vladi i peto po čijem nalogu stiže? Dragi Vučiću i ministri, mi nemamo primedbi na Vašu stručnost-nestručnost već na Vaš lopovluk u kojem ste izgubili osećaj za meru, kao i na Vaš udvorički odnos prema zapadu. Mi tražimo, odnosno zahtevamo da Dinkić i njemu slični podnesu izveštaj i da odgovaraju za svaku svoju odluku u ime države Srbije kao i da vrate ono što su uzeli.Mi nismo glupi da nam mažete oči sa takozvanim stručnjacima jer oni se ne rađaju niti rastu na grani. Stručnjak se vremenom kroz iskustvo i rad postaje, a najveća stručnost mu je pošten obraz i ljubav prema narodu i otadzbini. Što znači da bi i običan poljoprivredni proizvođač bio više nego odličan ministar finansija ukoliko je opstao u ovoj državi i izborio se sa svim zamkama politike i pravosuđa da ne propadne.Mi ćemo njima da ga pošaljemo da im održi jedno predavanje na Jejlu kako se radi i pošteno zarađuje i živi od svog znoja a ne od tuđe nesreće.

    • Bravo Sladjana pa mi smo naje…. sa jednim koji je ziveo po poljskoj gde mu je zabranjen ulazak a spavao je na tetkininom kaucu i izdavao se za strucnjaka a uistinu je bio belosvetska vucibatina.Sve su upropastili sto su dotakli a najgori oblik izdaje je ovo sto su uradili toma i vucic. Dokazali su da su im vrline suprotne interesu naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *