НИС уз ,,Нишвил“ и ове године

Ове године ће 30. интернационални џез фестивал ,,Нишвил“ трајати до 18. августа у Нишу, а све захваљујући НИС-у који је златни и највећи спонзор фестивала  већ пету годину заредом

Нишвил ће се одржавати на неколико бина у Нишу, на Тврђави, код чесме Краљице Наталије и у Бановини, као и у неколико градова у Србији – Пироту, Врању и Аранђеловцу, Зајечару и Крушевцу.

Фестивал ће окупити водеће светске и домаће џез бендове и уметнике попут: Hubert Tubbs & Blues and Soul Revue, Marius Neset Quartet, Adam Nusbaum ZZ Quartet, Boby Carcasses, и друге.

У оквиру ,,Нишвила“ биће организовани и други садржаји попут изложбе ,,Музеј џеза Мише Блама“, позоришне представе ,,Добро дошли драги гости“, изложба гардеробе и накита ,,Jazzy Fashion Corner“.

У жељи да допринесе развоју културе НИС је подржао ову манифестацију од националног значаја у склопу свог корпоративног програма ,,Култура без граница“. Поред тога, НИС ће на ,,Нишвилу“ промовисати и своју ,,Супер картицу“ која представља јединствени програм награђивања купаца на НИС „Петрол“ бензинским станицама и у ИДЕА продавницама. Једноставно сакупљање бодова и могућност додатних уштеда јесу највећа предност овог програма.

Посетиоци ће на НИС-овом штанду бити у прилици да стварају свој музички микс, да се опробају у свирању музичких инструмената и да на кратко добију прилику да буду музичке звезде. Мала бина са инструментима и опремом за аудио-визуелно снимање биће доступна посетиоцима сваког радног дана од осам увече до један после поноћи. На располагању ће им бити бас, гитара, акустична гитара, клавијатуре и три микрофона. Све музичке сесије ће се снимати, а најбољи моменти са ове акције наћи ће се у кратком музичком видео клипу на крају фестивала. Пошто је овај фестивал постао место где се обједињују позитивне енергије различитих људи и различитих музичких праваца, НИС-ов слоган на овом музичком догађају биће „Хармонија наших енергија“.

Према речима директора фестивал „Нишвил“ Ивана Благојевића, интернационални џез фестивал годинама је био без праве подршке и у једном тренутку је био у опасности да се заувек угаси, али доласком „Газпром њефта“ у НИС све се у потпуности изменило. НИС је већ пету годину за редом златни спонзор фестивала, и може се рећи да је НИС у ствари спасио фестивал, што значи да у НИС-у раде људи који препознају праве културне вредности и који паметно улажу новац. „То је пример правог друштвено-одговорног пословања“, закључио је Благојевић и додао да се нада да ће се већ успешна сарадња унапредити и наставити.