Неизвестан договор о телекомуникациjама и енергетици

БEOГРAД – Потпредседник Владе Србиjе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникациjа Расим Љаjић изjавио jе да ће се данас, у консултациjама са Бриселом и Приштином, покушати да се нађе решење по питању телекомуникациjа.

Љаjић jе, гостуjући у Jутарњем програму TВ Пинк, рекао да ће се видети да ли jе могуће у консултациjама током дана доћи до компромисног решења.

На питање новинара о сутрашњим разговорима у Бриселу о телекомуникациjама, Љаjић jе одговорио да неће бити више никаквих преговора, ни нових разговора и да jе “сутра рок када треба да се изjаснимо о последњем предлогу коjи jе на столу”.
“Уколико се постигне договор око телекомуникациjа и енергетике, онда ће бити састанак два премиjера 27. августа. Уколико не буде тог споразума у ове две области, неће бити ни састанка 27. августа. Зато би било важно да оваj договор постигнемо”, рекао jе Љаjић.

Према његовим речима, Приштина користи то што jе Београду важно да има почетак преговора у jануару да би га приморала на попуштање.
“Постоjе црвене линиjе у свему испод коjих не можемо ићи, без обзира на неке политичке последице коjе можемо да имамо, и знамо докле можемо да идемо у тим преговорима. Mорамо да бранимо оно што jе наш интерес”, нагласио jе Љаjић.

Упитан о формирању новог министарства за европске интеграциjе ради преговора са EУ и да ли jе лоше што jош немамо шефа преговарачког тима, Љаjић jе одговорио да преговори са EУ jош нису ни почели.
“Нисмо у заостатку, важно jе да процес иде у смислу припреме да започнемо озбиљне преговоре”, рекао jе Љаjић и додао да ниjе реч о преговорима, него “о усаглашавању и нашем прилагођавању европском праву и европским стандардима”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *