ИДЕ МИЛЕ ЛАЈКОВАЧКОМ ПРУГОМ!

Пише Драгомир Антонић

Кад почну претерано и свакодневно да вас плаше, страх изгуби сваки смисао. Страх пређе у гротеску и ви уместо да се плашите почнете са страхом да се спрдате 

Спрдња је најава краја оних који страх производе. Тако је од памтивека. Имајте ово на уму, поготово кад сте на премијерском положају или први до њега. Није упутно, нити је хумано сопствене сународнике плашити и претити им ако не желе да изађу на „слободне и демократске“ изборе. Какви су слободни избори на које вас терају да изађете? То што је неко у своје име обећао неком другом, да ће неког трећег приморати да ради интереса четвртог уради нешто што ће се оном о коме се ради обити о главу – у најмању руку је непоштено. Поготово кад сте се ви лично, као и ваша странка више од деценије одржавали на власти захваљујући управо гласовима тих људи и жена које би сад у робље отерали. Логично, разумете читаоци, да се ради о Србима са Косова и Метохије које сад плаши Србин наводно родом из царског града Призрена. Не само да их плаши већ и прети да ће „сви који не спроводе државну политику бити смењени“. За почетак. Касније ће бити ухапшени вероватно због корупције, јер су дозволили да их цар Лазар, Милош Обилић, Косовка девојка, Грачаница, Дечани, Богородица Љевишка, Свети Архангели… подмите својим делима извршеним у некаквом другом времену кад реалност није била као данашња реалност и кад борба против корупције није била тако одговорна као што је бескомпромисна за време ове власти. Тужно је шта Срби раде Србима.

ДОБАР МОМАК, ЛОШ МОМАК Производња страха није локалног карактера, нити наш изум. То је глобална појава. Отворите новине, телевизор или неко друго електронско помагало и свуда ћете видети најаву да се планирају некакви страшни напади. На све и свашта, а највише на мирне и обичне грађане. До њих је свим владајућим структурама једино стало и за њих све владе света једино брину. Безбедност обичног и мирног суграђанина је светиња и највиши приоритет. Због њега, обичног грађанина, троше се милијарде милијарди новаца; због њега је основан модеран – Химлер и другови би цркли од зависти кад би могли у њега да звирну – концентрациони логор у Гвантанаму, где добри момци муче зле и подмукле терористе. Асанжа држе у изолацији, а новинар из демократске Енглеске једва чека да га убију, да би имао о чему да пише, пошто приче о злим Србима више нису у моди, а о педерима се нема шта рећи ново. Код њих је све традиционално. Војислава Шешеља држе заточеног, на правди Бога, једанаест година. Нема пресуде. Менделу су макар осудили. Демократија и „уређено правосуђе“ којем ми тежимо.

[restrictedarea]

БАБАРОГЕ И БАУЦИ Хиљаде тајних агената јури по свету сумњиве особе, киднапују их; уз помоћ воде и струје извлаче признања о планирању злодела. Где не могу агенти да стигну, стижу којекаве летелице, птице, бубе, комарци. Кад вас стигну онда вас ликвидирају. Захваљујући несебичној бризи грађанин у Кливленду може на миру да гледа своју омиљену Кардашијанку. Поред све бриге безбедносних структура, одвратна Ал каида, као својеврсна баба Рога или не дај Боже страшни баук, свакодневно планира незамислива злодела. Ових дана је откривен њен подмукли план да нападне брзе возове у Европи!? Страшно! Многобројни путници брзих европских возова, кад су прочитали вест забринули су се. Најстрашљивији су отказали пословна путовања што представља још један ударац за посусталу и кризом захваћену евроунијатску привреду. Штета је немерљива. С друге стране путници које се возе спорим возовима могли су да одахну. Они нису планирана мета. Да ли су државе које немају брзе возове, ни брзе пруге, јер разуме се да брзи воз не може ићи спором пругом, биле мудрије у планирању железничке инфраструктуре од оних које су ишле укорак или чак један корак испред у технолошком развоју? Значи наша, српска, далековида руководства која деценијама улажу новац, али кобајаги, у развој брзих пруга су превентивно много мудрија него што грађани могу схватити. Узимају се кредити, троши новац, стално прича о модернизацији железнице. У блиској будућности (чим први људи одлете на Марс) од Београда до Ваљева ће се путовати за један сат. Сва прича је у ствари димна завеса из безбедносних разлога. Експерт Ал каиде, са чувеног „Џимејл“ универзитета, слушајући изјаве српских политичара и гледајући на телевизији пуштање брзе пруге у саобраћај са све пресецањем врпце, одлучи да постави заседу и уништи брзи воз на спорој прузи. Или обрнуто. Заузе положај око села Непричаве, маскира се и чека… Чека, прође ноћ, али воза нема. Не сме мобилним телефоном – јер НСА све слуша – да пита групу за логистику шта да ради. Настави да чека. Експерти на задатку су дисциплиновани. Чекао би ко зна докле, да се на прузи не појави Миле који је ишао лајковачком пругом, али из правца Ваљева. Кад Миле угледа скривеног експерта и сазнаде шта овај ради, само се насмеја, позва експерта и тако настаде чувена песма „Иде Миле лајковачком пругом, иде Миле са још једним другом“. Да је за живота Моме Капора била објављена вест о планирању напада Ал каиде на брзе возове, Момчило би открио име и звање анонимног Милетовог друга.
Не верујте у све што чујете. Много лажу и варају. Латини су то. Мислите својом главом. Бог вам је дао ум. Молимо се за неправедно заточеног архиепископа охридског Јована.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *