Вучић: Да странке суде о своjим министрима

БEOГРAД – Први потпредседник Владе Србиjе и лидер Српске напредне странке Aлександар Вучић изjавио jе вечерас да му не пада на памет да у оквиру реконструкциjе владе доказуjе да ли jе било коjи од министара радио добро, jер то мораjу да учине странке коjе су их делегирале.

“Веома ме jе заболела изjава да jа треба да доказуjем да ли jе министарка Верица Kалановић радила добро, просто нећу то доказуjем ни Mлађану Динкићу, нити било коме другом, а господин Динкић, ако може без нас, или са доказима или без доказа, jа немам никакав проблем са тим”, рекао jе Вучић Радио-телевизиjи Србиjе.

Вучић jе истакао да га многи, полазећи од себе и аутопроjекциjе, оптужуjу за самовољу и жељу да преузме више власти.
“Kада не могу да вас оптуже да сте корумпирани, када не могу да вам кажу да су паметниjи и образованиjи, када не могу да кажу да су марљивиjи, шта им друго остаjе него да причаjу о аутократиjи, макар то ничим не поткрепили”, казао jе Вучић.

СНС ће, како jе прецизирао, на седници Главног одбора у петак, донети коначне одлуке о реконструкциjи, а до тада или нешто после тога би такве одлуке требало да донесу и друге странке владаjуће коалициjе.

Да ли ће Уjедињени региони Србиjе остати у влади, како jе рекао Вучић, зависи од те странке, а СНС ће рећи шта мисли о њиховом односу према коалиционим партнерима и Влади Србиjе.
“Реконструкциjа ће бити темељна, озбиљно спроведена и наук свима како да више радимо, како да не одлазимо из земље на 20 или 25 дана зато што волимо да путуjемо, а да ниjедан горући проблем у земљи нисмо решили”, истакао jе Вучић.

Kако jе истакао, ова влада jе била боља од свих претходних, али jе потребно да буде jош боља и да има боље резултате.
“Данас сви долазе раниjе на посао, одлазе касниjе, то jе добро зато што ће људи бити енергичниjи и више рада и труда ће уложити него раниjе, волео бих да људи и на другим нивоима власти више раде, а не да раде сат и по, па да онда одлазе у кафане на договоре о различитим комбинациjама”, рекао jе Вучић.

Kако jе обjаснио, критериjуми за персоналне промене у влади ће бити обjективни, али не може се очекивати да ће их и сви они коjи ће бити смењени доживети као обjективне.

Kада jе реч о одступању од раниjе наjављеног рока за именовања шефа тима за преговоре са EУ, Вучић jе истакао да jе за то одлагање он одговоран и да ће одлука бити донета у наjскориjе време.

Kако jе обjаснио, jедан од кандидата за ту функциjу, иначе министар у Влади Србиjе, ниjе желео да ради таj посао и сада jе потребно изабрати човека између неколико преосталих кандидата.

Упитан да ли jе с премиjером Ивицом Дачићем разговарао о промени коалиционог споразума, Вучић jе одговорио да jе било речи о разноврсним темама, али да не жели да са тим информациjама иступа у jавност пре него што странке даjу своj суд.

Сумираjуjући jедногодишње резултате рада владе, Вучић jе рекао да jе учињено много, да jе било извесних пропуста због обjективних потешкоћа и да jе циљ да следеће године Србиjа буде успешна земља.
“Реконструкциjа ниjе ни ‘фарма’ ни ‘Велики брат’. ‘фарму’ и ‘Великог брата’ су нам донели ти велики бизнисмени из jедне политичке странке и скупо продавали овом народу, а то нико ниjе радио из СНС. Oво траjе, jер људи нису кликери и са њима не можете да се играте, већ морате да озбиљно доносите одлуке и просуђуjете о будућности земље”, рекао jе Вучић.

Танјуг

2 коментара

  1. 1.Sacuvati sever Kosova,KOSTA STA KOSTA.Sve ostalo je poraz vlade.
    Vlada Srbije ne sme da nacini stetu Srbima na severu Kosova.
    Narod nije “parafirao”,briselski Parav vlasti.

    2.Traziti PISMENO,da EU ne trazi PRIZNAVANJE KOSOVA.
    Vlada Srbije ne sme da potpisuje nista sto ce ugroziti ustavni poredak zemlje.Trazite formulu za sever Kosova,ako nekome smeta status RS,neka ima status Brckog…bilo sta ,osim da VLADA SRBIJE PREDA DEO SLOBODNOG KOSOVA OKUPATORU.
    Rusija i UN nisu to verifikovali.Niti ce.NI SRBI.

    3.Da se reaguje na napade na Srbe,u Srbiji i u regionu.
    Srbi se osecaju nezasticenim sa ovom vlascu.
    Predajete sever Kosova i Srbe na Kosovu,Srbe u CG ne pominjete,Srbe u Bosni,nazivate bosancima,nemilice napadate predsednika Dodika (kao da je on stranac u Visegradu,a narod ga izabrao),Vojvodinu ne pominjete…ni Haske osudjenike,ni Vukovar,ni Srbe u Hrvatskoj.ZASTO?

    4.Da predsednici stranaka,napuste vladu,posebno Vojsku i Policiju,i koordinaciju bezbednosnim sluzbama,jer Srbija nije nicije vlasnistvo,pa ni Partija i njenih predsednika.
    Sta je autokratija,sta je pamet,marljivost…neka pokaze vreme,i SISTEM,koji svi treba da postujemo.
    Ako je SISTEM napravljen da se moze “krasti po zakonu”,sto je proizvelo tajkune,isto tako sistem moze da proizvede autokratiju “po zakonu”,i tako ce mo imati visepartijski sistem,na papiru,sa jednim vodjom,na delu,KOME SE PREDSEDNICI DRUGIH PARTIJA,
    DODVORAVAJU?Kako nazvati taj sistem?

    5.Mozda ova vlast promeni nasu buducnost…ali nemojte nam menjati PROSLOST.Nemojte govoriti ono sto Nemci misle…

    Dakle,NEMA MESTA VAGANJU KO JE PAMETNIJI…vi ste VLAST,i vas je zadatak da SPASITE SRBIJU,da spasite gradjane Srbije,i da pomognete svim Srbima van Srbije,UVEK…da oslobodite medije,da oslobodite javnost,da oslobodite zemlju,DA OSLOBODITE STECENU SLOBODU!Sve ostalo je stranputica vlasti,sa losim zavrsetkom,prvo za narod,a zatim i za samu vlast.

    Za sve navedeno,nije potrebna nikakva rekonstrukcija vlasti,vec odgovorno,drzavnicko,mudro,demokratsko i patriotsko,VRSENJE SVOJE DUZNOSTI UNUTAR POSTOJECE VLASTI.

  2. Слажем се. Ова Влада је боља од претходне, има Моделсицу и стриптизету само још Берлускони недостаје( биће да је Мркоњић његов дублер). Имамо и дон Корлеонеа Мишковића и његовог саветника консињора Динкића. Мени и даље није јасно ко је убио Ћурувију, знаш ли ти можда Вучићу?Хтедох рећи, ваљда и то спада у задатке Владе нерешена убиства, крађе, проневере и слично а не само поклањање српских територија и српске имовине.Што се тиче крчмења Србије свака част, најбољи сте само тако, ускоро нам ништа неће остати а и зашта ће нам ми смо господа све што имамо спаковаћемо у један кофер и пут под ноге као Јевреји.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *