TIHA KAMPANJA VLADE NA KOSOVU

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić ocenio je danas da najavljena rekonstrukcija Vlade služi samo da se skrene pažnja javnosti sa „tihe kampanje“ koju aktuelna Vlada vodi povodom predstojećih lokalnih izbora na Kosovu.

„Pošto 28. juna nisu dobili datum za početak pregovora sa Evropskom unijom , morali su na dnevni red da stave neku drugu temu kojom će okupirati pažnju javnosti i angažovati sve ljude da misle koji će ministar biti smenjen“, rekao je Samardžić na stranačkoj pres konferenciji.

Paralelno sa pričom o rekonstrukciji Vlade, vodi se tiha kampanja na samom Kosovu, koju sprovode neki Vladini činovnici i koja, kako je rekao, treba da promeni svest kosovskih Srba.

„Plan je da se Srbi sa Kosova u nekom drugom duhu jedinstva presaberu i rekonstruišu“, naglasio je Samardžić.

Prema njegovim rečima, još se ne zna kada će biti održani lokalni izbori na Kosovu, budući da nisu ni raspisani, ne zna se čiji će izborni spiskovi biti korišćeni i da li će se identitet dokazivati dokumentima Srbije ili Kosova, kao ni koje će stranke moći da učestvuju na tim izborima i kako će se registrovati.

„Čak i da se ti izbori održe, u šta sumnjam, sledi novi uslov koji je Nemačka najavila, a to je potpisivanje nekog obavezujućeg pravnog sporazuma kojim bi normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila završena do kraja“, istakao je Samardžić.

To, prema njegovoj oceni, „znači odustajanje od sprečavanja Kosova da postane član međunarodnih organizacija, pre svega Ujedinjenih nacija“.

2 komentara

 1. Bio sam klinac ,kada su se cule “rakete radosnice”…u Skupstini je svecano proglasen Ustav SFRJ,1974.g.
  Tada su “srpski kadrovi” tapsali…tapsali su pocetku ubistva sopstvene zemlje,Socijalisticke Republike Srbije.
  SVI SU PATRIOTSKI BRANILI SVOJE,JEDINO SU SRBI IZDALI…I TAPSALI!

  Mogu samo da zamislim,Skupstinu,uskoro(?)…i proglasavanje ustavnog zakona,a mozda i novog Ustava…bez Kosova?!
  I mogu da zamislim,opet,”srpske kadrove”,koji tapsu…tapsu ubistvu srpske drzavnosti na Kosovu.Ubistvu Republike Srbije.
  OPET,SVI GLEDAJU SVOJE INTERESE,SAMO SRBI GLEDAJU TUDJE…I TAPSU!

  Ja ne znam STA JOS TREBA DA SE DESI…da bi narod preplavio ulice i rekao da nece ovo,da nece rasturanje zemlje,da nece da robuje Todoricu,koga Nemacka placa ,kazu sa 50 miliona evra,da nas ekonomski porobi,da nece da Srbin nigde ne sme reci da je Srbin,jer predsednik Srbije i ostali funkcioneri Srbije…za sve imaju vanredno razumevanje,osim za svoj narod?!I HRAST IM SMETA!

  Samo govore i “promisljanju”…FILOZOFIRAJU,kao spikeri nemacke marketinske kuhinje,koja nam mozak razara,koja nam menja svest,
  koja nam sugerise da se odreknemo sebe samih…

  Ne smeta im ni Pajtic,ni Djilas ni Taci…ali,hoce da se
  “rekonstruisu”???Kao da sami sebi smetaju?
  A Kosovo…hoce li “rekonstruisati” Srbiju na Kosovu?
  Kazu,nije kozmeticka rekonstrukcija vlade…?
  A sta je,ili borba za Kosmet,ili je borba za Kozmetiku!

  Ovo je samo letnja farsa,dok se glavni “pokrovitelj” ustavne drame,u kojoj se Srbiji treba izgubiti svaki trag na Kosovu,
  Tomislav Nikolic,ne vrati sa odmora…a onda,druga tema.LETO JE.

  CEKAJUCI TAPSANJE “SRPSKE ELITE”,U SKUPSTINI REPUBLIKE SRBIJE…
  PROGLASENJU “UZE SRBIJE”?!(tzv.uza Srbija,skraceno UZAS,odomacena komunisticko-katolicka fraza za Srbiju bez Kosova i Vojvodine)

 2. Rekonstrukcija Vlade?!!!Laž,prevara i još jedan komunistički trik “zabludelog tria”
  Za skoro ogoljenu predaju Kosova(koja je nekako najpogodnija u vrijeme godišnjih odmora),njemačko-američki-briselski trio, Dačić-Vučić-Nikolić(i jedan i drugi niz navodjenja imaju logiku)su podmetnuli djon,umjesto,recimo “stope Gavrila Principa”.Pusti okolo trač jer od bijele pite,za narodne mase, nema ništa.
  Znate kad Vučić smjeni ministra sporta,kulture,zdravstva…med i mlijeko će ponovo ,bar procuriti Srbijom.Na Kosovu će procvjetati “novi srpski božur”, a Nikolića će već poslije odmora, u Prištini dočekati desetine hiljada Srba.O Dačiću ne vrijedi više diskutovati.Ko se zapravo i nadao da tako jedan beskrvan političar može i jotu doprinjeti srpskom nacionu.No,Vučić i Nikolić?Kad ih vrbovaše?Gdje izgubiše bar ono osnovno što ih je Šešelj naučio da Vjeru i Vjeru u Srpstvo nikad ne podcjene za dolar,fotelju,iluziju,zabludu,njemačka obećanja,engleski osmjeh.Da se nikad ne rukuju sa krvnikom i NE PRODAJU KOSOVO!
  Ipak, sve je jasno.Kada su se onako lako Vučić i Nikolić odrekli OCA(Šešelja) koji im je navukao prve političke pelene,onda je još sigurnije da je sušta istina, da su žrtvovali i Mater(KOSOVO)zbog…Niko ne može objasniti zašto je danas u Srbiji i srpskom rodu od sto političara 98 svjetskih sluga,zašto intelektuaci vole da koriste engleski nego srpski jezik,čudi li što više žderemo hamburger i konzumiramo koka kolu od nacionalnih brendova,što nam djeca ,za ekskurzije biraju prazan Barselonin stadion, a ne recimo otužno prazne srpske manastire na Kosovu,što volimo euro i dolar nego dinar,što nas više interesuje porod one engleske princeza nego umiranje srpskih sela i drastičan pad nataliteta…što nema kraja agoniji,jer ko god u našem rodu misli srpski nalazi se na čekanju.Da li na birou rada ili zadnji u redu za RIJEČ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *