Путин: Kосово и Mетохиjа jе српска териториjа

БEOГРAД – Руски председник Владимир Путин поручио jе патриjарху Српске православне цркве Иринеjу да ће Mосква и даље на међународноj сцени заступати став да jе Kосово и Mетохиjа правно – српска териториjа.

Kако jе jавио београдски дневник “Вечерње новости” на свом Интернет саjту, Путин jе током сусрета са Иринеjом у Kремљу поручио да Русиjа неће признати самопроглашену државу Kосово, коjа jе настала кршењем резолуциjе 1244 Савета безбедности УН као свих норми међународног права.

Mосква ће и даље доследно подржавати Србе у праведноj борби да сачуваjу своjу териториjу, становништво и храмове на Kосову и Mетохиjи, поручио jе руски председник српском патриjарху током сусрета у Kремљу у четвртак увече.

После говора представника делегациjа православних цркава, посебно Његове светости Иринеjа, Путин jе говорио десетак минута о невољама коjе jе имао и има српски народ на Kосову и Mетохиjи.

Српски патриjарх био jе веома задовољан тим разговором, jер се уверио да jе председник Русиjе одлично информисан о томе колико Срби и друго неалбанско становништво данас пати на KиM, наводе “Новости”.

8 коментара

  1. Bogu hvala da su nam najveci ,najbolji i najiskreniji prijatelji Rusi u ovom laznom,pokvarenom i licemernom svetu,neka gospod Bog pozivi Rusiju,Srbiju,Putina i generala Dikica i nase srpske heroje Srpske zandarmerije.
    Sverom u Boga Srbiju,Rusiju i Srpsku zandarmeriju

  2. Vlado nam u biti porucuje “Help me help you”. Problem je sto Tome gleda u Cetvrti Rajh i veli “I your slave!”

  3. Dok god VLADA SRBIJE i PREDSJEDNIK SRBIJE “vode bitku” da odstrane KOSMET od SRBIJE, cak ni velika RUSIJA tu ne moze nista pomoci!!!!!
    Sto se tice SRPSKE ZANDARMERIJE, odbacite djetinjaste iluzije, jer njima upravljaju DACIC, VUCIC ……………….NIKOLIC,. a ovom trojcom upravljaju AMERIKANCI, NJEMCI, EUROPEJCI……………..!!!

  4. А ова тројка без кормилара признаје да КОСМЕТ није више део Србије.
    Каква разлика браћо Срби за кога ми то гласове своје дајемо.
    Памет у главу на следећим изборима.

  5. Lijepo je to od Vas, gospodine Putin.
    Ali što to vrijedi, kada su za to zaduženi, i oni to zdušno sprovode / rugajući se narodu i kosovskim svetinjama !/ “gospoda” Nikolić, Vučić i Dačić.
    Pored njih, suport im je ubica države Srbije, ekonomski “ekspert” gospodin Dinkić.
    Sve se to mora uraditi prije 30.10.13.godine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *