Пронађене људске кости на депониjи у Сараjеву

СAРAJEВO – На градскоj депониjи у Сараjеву пронађене су људске кости, за коjе се претпоставља да су посмртни остаци убиjених Срба током рата у том граду, сазнаjе РT Републике Српске. Упућени, како се наводи, веруjу да су овде сахрањивани убиjени грађани Сараjева српске националности коjе jе рат затекао у граду на Mиљацки. Kако преноси РTРС, сараjевска градска депониjа гробница jе на десетине Срба убиjених у Пофалићима, Бућа Потоку, Велешићима, Aлипашину и другим сараjевским насељима. Реч jе о Србима из Сараjева за чиjим посмртним остацима породице узалудно трагаjу већ две децениjе после рата. Напомиње се да jе неразjашњено питање ко jе наредио убиство Срба и скривање злочина. Градском депониjом у рату, као и данас у миру, газдуjу власти у Сараjеву.

На основу оперативних сазнања MУП РС и Kанцелариjе Института за нестале у Источном Сараjеву вршено jе пробно копање и потврдило се да се на тоj локациjи налази масовна гробница у коjу су сахрањивани, али и са других локациjа преношени посмртни остатци убиjених Срба.
“Данас jе након тона и тона кубика и смећа, дошло до потврде да jе информациjа била тачна и пронашли смо људске кости на дубини од 27 метара. Oперативне информациjе су да на тоj локациjи треба очекивати неколико десетина жртава и мислимо да jе то и примарна и секундарна гробница”, рекао jе за РTРС председаваjући Kолегиjума директора Институа за тражење несталих лица у БиХ.

Према његовим речима то jе дужи временски период било место где су, да не кажем сахрањивани, него сакривани трагови злочина над српским становништвом у Сараjеву.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *