Počela letnja studentska praksa u NIS-u

U programu učestvuje 80 studenata sa 13 različitih fakulteta, počev od ekonomskog, pa do saobraćajnog, iz Beograda, Novog Sada, Pančeva Zrenjanina, Niša i Čačka

Uspešno nastavljajući politiku svoje socijalne i društvene odgovornosti, kao i dobre saradnje sa univerzitetima, NIS nastoji da pruži maksimalnu podršku mladim talentima. U toj nameri, kompanija je po treći put otvorila svoja vrata studentima koji će svoja prva profesionalna iskustva steći u NIS-u u okviru programa letnje, tromesečne studentske prakse. Prijem dobrodošlice za buduće akademske građane održan je 15. jula, u velikoj pozorišnoj sali PC Novi Sad, gde su se studenti upoznali sa programom prakse i poslovanjem kompanije.
U programu učestvuje 80 studenata sa 13 različitih fakulteta, počev od ekonomskog, pa do saobraćajnog, iz Beograda, Novog Sada, Pančeva Zrenjanina, Niša i Čačka. Kao uslov za pohađanje prakse kandidati su morali da zadovolje određene kriterijume, među kojima su prosečna ocena od 8.00 i više, znanje jezika, MC office paketa, kao i odgovornost, inicijativnost i sistematičnost. Letnja praksa će budućim diplomcima omogućiti da usavrše svoja znanja i povežu ih sa teorijom. Svaki student će imati svog mentora, a po završetku prakse, budući diplomci će dobiti sertifikate o obavljenoj praksi. Uz pomoć ovog programa NIS želi da motiviše ambiciozne studente i pomogne im da steknu nove veštine.

Monika Štrbac

Moja praksa će se odvijati u Bloku „Energetika“, a inače studiram inženjerski menadžment u Novom Sadu. Očekujem da steknem prvo i pravo profesionalno iskustvo, i da ono što sam dosad učila na fakultetu sada primenim i u praksi. NIS je jedna perspektivna kompanija i njeni projekti iz oblasti energetike su veoma interesantni. Praksa će predstavljati odličnu odskočnu dasku za razvoj profesionalne karijere.

Ivona Šarić

Studiram ekonomiju u Novom Sadu. Veoma sam zadovoljna što sam izabrana iz velikog broja studenata koji su se prijavili za praksu. Naš obrazovni sistem nam u suštini nudi samo teorijsko znanje, ali zahvaljujući praksi u NIS-u steći ću svoje prvo radno iskustvo. Smatram da će mi to mnogo pomoći u daljem razvoju karijere, da svoje teoretsko znanje pretočim u praksu, vidim kako se odvijaju poslovni procesi koje izučavam na fakultetu i upoznam nove ljude. Svoja prva iskustva i veštine sticaću u Sektoru za nabavku.

Milan Milovanović

Student sam Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Veoma sam zadovoljan što sam dobio mogućnost da svoje prvo iskustvo steknem u NIS-u i voleo bih da postanem član njegovog tima. NIS je jedna od vodećih kompanija u našoj zemlji. Zahvaljujući praksi dobio sam priliku da steknem neprocenjivo iskustvo, jer ću se upoznavati sa procesima rada iz svoje struke.