Ivanović: Privremena Skupština neće doneti ništa dobro

KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Oliver Ivanović izjavio je danas da formiranje privremene Skupštine Kosova i Metohije neće doneti ništa dobro i da Srbi sa severa pokrajine tako ulaze u sve dublje sukobe sa Vladom Srbije.

“Ovo samo može da bude zbunjujuće za srpsko stanovništvo, neće doneti ništa dobro ali predstavlja političku poziciju i političku organizaciju koja će se protiviti svakoj incijativi koja dolazi iz vlasti,” rekao je Ivanović Tanjugu.

U Zvečanu za danas je najavljeno održavanje konstitutivne sednice privremene Skupštine Kosova i Metohije.

Ivanović upozorava da Srbi na severu Kosova na ovaj način ulaze u sve dublje sukobe sa Vladom Srbije što je, kako je ocenio, potpuno pogrešno.

Mislim da je valjda svima jasno da bez direkltne i najbolje saradnje sa Vladom Srbije mi ovde ne možemo računati na neki ozbiljan opstanak, naveo je Ivanović, koji je bivši državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.

On je dodao da je inicijativa za formiranje privremene Skupštine usledila nakon prihvatanja briselskog sporazuma kao reakcija onih koji su članovi opozicionih partija ali da je izvesno da Srbija to neće podržati.

Prema rečima Ivanovića, Skupština može biti samo pandan Zajednici srpskih opština koja će biti formirana nakon nekih drugih izbora, izbora koje Srbija podržava a OEBS organizuje na ovom prostoru.

Na dnevnom redu današnje konstitutivne sednice privremene Skupštine Kosova i Metohije u Zvečanu je nekoliko tačaka među kojima su izbor radnih tela, potvrđivanje mandata poslanika privremene skupštine Kosova i Metohije, polaganje zakletve, usvajanje Deklaracije o osnivanju Skupštine i izbor i imenovanja.

Na sednici je najavljen izbor predsednika privremene Skupštine Kosova i Metohije, četiri potpredsednika i imenovanje sekretara i zamenik sekretara privremene Skupštine AP KiM.

2 komentara

  1. Sve cestitke narodu sa KiM na osnivanju svoje skupstine. Posto ih je drzava izdala i okrenula ledja dobro je da sami odlucuju o sebi a ne izdajnici iz Beograda.

  2. A,sta da rade kad se vlast u Beogradu otkazala srba u KIM, isporucila ih koljachima kao jaganjce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *