„GAZPROM“ премрежава регион

Отварањем бензинских станица под брендом „GAZPROM“ у Румунији и Бугарској, НИС наставио ширење у региону

У размаку од неколико дана кћерка-фирма „Газпром њефта“ – НИС а.д. Нови Сад отворила је бензинске станице под брендом GAZPROM у Румунији и Бугарској.

КОРАК КА ЈЕДИНСТВЕНОЈ МРЕЖИ Прва аутопутна бензинска станица GAZPROM у Румунији налази се у округу Дамбовита, на аутопуту A1 који повезује градове Букурешт и Питешти. Приликом отварања станице генерални директор НИС-а и заменик генералног директора за управљање иностраним активама „Газпром нефть“ о.а.д. Кирил Кравченко рекао је да у овом тренутку мрежа БС GAZPROM у Румунији има 12 објеката и да друга фаза програма развоја румунске малопродајне мреже предвиђа изградњу још 20 БС.
„До краја ове године на територији Румуније укупно ће радити мрежа од 50 бензинских станица. Развој малопродајног сегмента продаје нафтних деривата је један од приоритетних праваца пословања НИС-а. Отварање бензинске станице GAZPROM у овом делу Румуније је још један корак на путу развоја јединствене малопродајне мреже компаније. Појављивање купцима добро познатог бренда на тржишту и сигурност у квалитет наших производа допринеће остваривању стратешких циљева компаније – да постане један од лидера у области продаје нафтних деривата у региону.“

ШИРЕЊЕ БРЕНДА Прва бензинска станица под брендом GAZPROM отворена је 1. јула у Бугарској. Овај објекат се налази на међународном путу Е79 Софија-Кулата, на четвртом километру после изласка из Благоевграда ка Кулати.
Како истичу у компанији НИС тржиште Бугарске једно је од приоритетних тржишта за развој малопродајне мреже НИС-а у региону. Компанија тренутно завршава радове на девет објеката, док је за другу фазу програма развоја малопродајне мреже предвиђена изградња још 10 бензинских станица. До краја ове године на територији Бугарске укупно ће радити мрежа од више од 40 бензинских станица. Бугарска је трећа земља у региону Балкана у којој је присутна мрежа GAZPROM бензинских станица.
Анатолиј Чернер, заменик генералног директора „Газпром нафте“ за логистику, прераду и маркетинг, навео је да је лансирање малопродајне мреже под брендом GAZPROM у Бугарској корак даље у постизању једног од стратешких циљева – развоја малопродајне мреже у Европи.
„Планирамо да повећамо своје присуство у Србији, Румунији и Бугарској. Верујем да мрежа бензинских станица GAZPROM добија на популарности и да ће у блиској будућности постати лидер малопродајног тржишта на Балкану“, рекао је Чернер.

ДЕРИВАТИ ПОСЛЕДЊЕГ ЕВРО СТАНДАРДА Пројекат развоја нове премијум мреже БС GAZPROM реализоваће се и на територији других земаља балканског региона – Србије, Бугарске и Босне и Херцеговине. План је да до краја 2015. године мреже БС GAZPROM на Балкану имају преко 250 БС, од тога 120 на територији Румуније. Оперативно управљање мрежом GAZPROM обављаће НИС. Мрежа бензинских станица GAZPROM припада премијум сегменту балканског тржишта горива. Потрошачима су на располагању деривати последњег евро стандарда – дизел, бензин, течни нафтни гас и мазива. Формат станица предвиђа продавницу, ресторан и кафе. Поред тога, купци ће на бензинским пумпама моћи да користе и друге услуге, између осталог бежични приступ Интернету. Бензинске станице су лоциранедуж међународних и националних аутопутева, као исаобраћајница у великим градовима.