ДСС позвао Уставни суд да се огласи о бриселском споразуму

БEOГРAД – Посланичка група Демократске странке Србиjе (ДСС) послала jе данас отворено писмо председнику Уставног суда Србиjе Драгиши Слиjепчевићу поводем неоглашавања тог суда за оцену уставности бриселског споразума.

Потпредседник ДСС Слободан Самарђић, након предаjе писма на писарници Уставног суда, новинарима jе рекао да се овде ради о евидентном “марифетлуку УСС”.
“УС С избегава да ради своj посао, очигледно под притиском државних органа… Целокупну политику у вези са Kосовом и Mетохиjом државни органи воде нелегално и противзаконито, ван уставно”, оценио jе Самарџић.

Према његовим речима, таj суд се о њиховим предлозима за испитивање уставности и законитости уредби коjе су донете у време Борка Стефановића, као и оцене уставности Бриселског споразима и плана његове имплеменртациjе ниjе огласио пуних девет месеци.

Oн jе додао и да су државни органи у четири наврата послали писмо Слиjепчевићу са захтевом да се застане са захтевом за испитивање уставности и законитости бриселског споразума.

Прво писмо, како jе додао, стигло jе од председника одбора за уставна питања и законодавство Скупштине Србиjе Владимира Цвиjана, а друго од министра правде Николе Селаковића.

Друга два писма, тврди Самарџић, стигла су од премиjера Ивице Дачића.
“У овоj држави очигледно ради ко шта хоће, продаjе и издаjе део териториjе државе… Уставни суд не ради своj посао и тиме саучествуjе на предавању KиM Aлбанцима”, рекао jе Самарџић.

Говорећи о разлозима неоглашавањ УСС Самарџић jе рекао да jе таj суд донео закључак jош 18. jуна, али коjи неће ступити на снагу до краjа септембра омогућаваjући, како тврди, влади да до тада донесе посебан закон о AП Kосово и Mетохиjа, коjим би се наводно решила сва спорна питања.

Танјуг

Један коментар

  1. O Bože što vi očekujete !?
    Očekujete da strani agenti u vladi i ostalim tzv. državnim službama urade nešto na zaštiti države Srbije ?
    Gospodine Samardžiću kažite već jednom tim agentima /koji blokiraju rad US i Srbije/ ko su i za koga rade ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *