Црна Гора до краjа године отвара амбасаду на Kосову

ПOДГOРИЦA – Црна Гора планира да до краjа године отвори амбасаду у Приштини, на челу са сталним отправником послова, а он ће бити издигнут на ниво амбасадора када се обезбеди одговараjући третман црногорске заjеднице у Уставу Kосова, казао jе данас потпредседник Владе и шеф дипломариjе Игор Лукшић.

Oн jе новинарима казао да Црна Гора има потребу да отвори дипломатско представништво на Kосову, док, с друге стране, постоjи захтев званичне Подгорице да се обезбеди одговараjући третман националне заjеднице Црногораца у Уставу Kосова.
„Tражећи решење између та два пола определили смо се да имамо сталног отправника послова на Kосову, а када се отклони формална препрека, односно испуни наш захтев у вези статуса Црногораца на Kосову, онда ћемо сталног отправника послова издићи на ниво амбасадора у пуном капацитету“, навео jе Лукшић.

Kосовски парламент jе више пута наjавио да ће Црногорцима статус мањине признати током ове године.

Председник Црне Горе филип Вуjановић раниjе jе саопштио да неће потписати указ о именовању црногорског амбасадора на Kосову, док Приштина не призна статус црногорскоj националноj заjедници.

 

Радован Mиљанић отправник послова црногорске амбасаде

 

Kосовски министар иностраних послова Eнвер Хоџаj примио jе данас новименованог отправника послова амбасаде Црне Горе на Kосову Радована Mиљанића коjи му jе предао писма о његовом именовању на функциjу отправника послова амбасаде Црне Горе коjа треба да се отвори на Kосову.

Хоџаj jе високо оценио одлуку Црне Горе да именуjе отправника послова амбасаде у Приштини и наjавио да ће и Kосово веома брзо именовати свог дипломатског представника у Црноj Гори.

Mиљанић изразио jе “снажно опредљенуjе да буде у функциjи jачања односа између две земље”, каже се у саопштењу.

3 коментара

  1. Браво браћо Црногорци,још да одржите Геј параду и можете у Европу.

  2. Posto su nas braca Crnogorci skoro izdali po pitanju kosova, priznajuci ih kao nezavisnu drzavu, a evo sada salju i ambasadora, ja predlazem da Srbija izvrsi popis svih crnogoraca koji su na privremenom radu u Srbiji, a ima ih i na Kosovu, ali u nasim institucijama, dakle na budzetu Srbije, a zatim ih izruci Djukanovicu u CG, pa neka ih on posalje prijatelju Taciju da ih uhlebi, a nama i nasim svrsenim studentima oslobode radna mesta. Ja nisam siguran koliko bi to bilo ali po slobodnoj proceni ne manje od 200 000 radnih mesta od kojih su bar 30% direktori ili zamenici direktora, dakle na razno raznim funkcijama. To svakako nije HUMANO, ali da li je nas interes da nasa deca sa diplomama raznih univerziteta u Srbiji u koje je Srbija ulozila i te kako veliki novac jednostavno pisti niz vodu, tj. stranim kompanijama, dakle tim istim lopovima koji su ojadili Srbiju, dok stranci rade li rade … Da je to tako lako je dokazati. Da pocnemo od samog vrha vlalsti, pa i sam ministar prosvete koliko je meni poznato je iz Berana, dakle iz CG-a, pa neka lepo ode kod Djukanovica i ministruje koliko mu je volja a sa sobom neka povede sve ove na privremenom radu u Srbiji, ako nista drugo imace veliki broj glasaca a CG ce uvecati broj stanovnika…i sviama ce biti lepo… To vazi i za ove tzv. partijske lidere koji prave stranke po Srbiji, neki od njih su bogami, izmedju ostalog, dobro napunili svoje tekuce racune, e ali je to srpski novac i on mora d aostane u Srbiji a njma sretan put u puno uspeha u Djukinoj CG. E, To treba da uradu Srbija u ovoj krizi kojoj nema kraja i koja ce biti sve dublja i veca, a radnih mesta ni na vidiku, dok najmaldji i najsposobniji odose bez povrtka… Da li to neko upioste primecuje? Pa i neke zemlje u EU daju otkaze stranim drzavljanima kada firme bankrotiraju i nema posla, prema tome ovo nije nista novo i nepoznato, dakle to postoji i funkcionise u EU, pa ako je to tamo jedan od recepata za nezaposlenost svojih gradjana a mi besomcno jurimo u njihov zagrljaj i prepisujemo njihove standarde, hajde da i ovu izmisljotini, tj standard prihvatimo i primenimo, a ansoj visoko obrazovanoj mladezi obezbedimo posao i egzistenciju.

  3. Gospodine Bozinovicu, nemamo mi niti vladu Srbije, pa niti drzavu Srbiju. Mi imamo samo beskicmenjake i …., da ne imenujem, u svakom slucaju jaaaaako, jaaaako jeftine izdajice. Kada bi znali kolika su poruga na zapadu, nestali bi, ali sta je to njih briga, vaznao je da oni dobivaju obecanja.
    Sto se CG tice, to je jos gori propalitet, a Dacic ce im srdacno cestitati na ambasadoru u KiM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *