ВИДОВДАНСКИ ПРОГЛАС

На Видовдан, у 16.00 часова, са платоа Филозофског факултета, креће протестна шетња до Владе Србије. Позивамо све којима је Косово и Метохија у срцу да се придруже овом протесту.

Актуелна власт чини све што може да до Видовдана поништи сваки траг српске државности на Косову и Метохији, а српски народ на Косову препусти на милост и немилост албанских сепаратиста. Најславнији датум српске историје замењује се за датум понижења, када ће и Србија, последња у Европи, добити право да отпочне преговоре о уласку у Европску унију. За такав датум и такву жалосну привилегију, Србија даје своју основну територију и најсветији дан на који се родила замењује за датум своје сахране.

Да би добили тапију на косовску земљу стране силе и садашња власт ругају се Видовдану и косовском завету, руше косовски стуб, затиру његово морално значење, мењају историјску свест српског народа. Ако власт каже да Косово није Србија, за ту нечувену лаж и највеће понижење добиће најмизернију награду звану – датум!

Али нећемо дуго чeкати дан када ће се стидети сви који су у тој срамоти суделовали, нагонећи Србију да окрене главу од Косова и Метохије зарад уласка у Европску унију, што ниједна држава није урадила у својој историји. И то у часу кад се свет увелико пита да ли ће у скорој будућности Европска унија уопште постојати, на њен мрачни олтар Србија већ приноси оно највредније што има.

Уосталом, зашто ова власт прети да неће спровести бриселске споразуме, ако не добије датум, уколико су ови споразуми у складу са Уставом и државним и националним интересима? А колико ли се тек срамоти Уставни суд који послушнички одбија да врши своју дужност и од државоубица заштити уставни поредак Србије.

Ако нас данас власт пребројава и чини јој се да нас је мало, време ће показати колико нас има. Србија се неће одрећи Косова док не промени своје име! Косово је Србија, а без Косова и Видовдана, Србија није Србија!

2 коментара

  1. KOSOVO I METOHIJA JE TEORRISTICKA BAZA OVK I NATO PAKTA. MEDJUTIM SRBIJI PRETI OPASNOST ZATO STO CE KOSOVO UCI U NATO PKAT VEOMA BRZO.SRPSKA VOJSKA JE RAZBIJENOG MORALA VOJNICKI NEISKUSNA BEZ PODCIJENJIVANJA ZENAMA NIJE MESTO U VOJSCI U SLUCAJU DUZEG VOJNOG PERIODA NISU FIZICKI SPREMNE ZA TO MADA VOLJA JE FAKTOR BROJ JEDAN.OVK PMB JE IZVELA 308 AKCIJA DO 2001 OVK KOSOVA I ALBANIJE NIJE STARA IMA ISKUSTVA VOJNA OD OPERACIJE STRELA NA KOSOVU KOSARA I SLICNIH OPERACIJA SAD SATELITSKI OPREMALJENA EKPLOZIVOM NANO MANJE MASE ULTRAZASTITINIM ODIJELIMA POGOTOVO NOCU PASTETAMA NE OD METAL VECO OD PLASTIKE.SMESENO JE GLEDATI KAD ZANRAD APARATOM TRAZI MINU METALNU SAD JE TO PLASTICNE MINE NANO BILE SU I PRIJE.OVKPMB CE POSTAVITI TE PLASTICNE MINE SVUGDJE U KOPNENOJ ZONI KAO IVELIKE KOLICNE EKPLOZIVA U BAZAMA JUG.KAD PRIPREM AKCIJU ONDA CE ORKESTRIRANO NAPADATI S KOSOVA SNAJPEIMA MINOBACACIMA I IZ KOPENEN ZONE TJ PRESEVA I BUJANOVCA.SRPSKA VOJSKA CE IMATI PROBLEM JER TEORIRIZAM IGRA CIZME ZA VOJNIKE U KOPNENOJ ZONI PROTIV MINA BI TREBAO IMATI SVAKI VOJNIK I SLEM NE ONE KAPE CIRKUSANTSKE SLEM CUVA GLAVU STITOVE DUZE S TEKUCI OKLOPOM METAK NE OPRASTA. JER OVKPMB IAKO TOBOZE TRANSFORIMIRA POSTOJI I IMA PODRSKE 1005 OD SIPTARA U OVIM OPSTINAMA SKRIVENI RAT TRAJE RBIJA JE U NEPOVOLJNOJ SITUACIJI JER NATOVOSKO OPREMANJE KOSOVA ZNACI OPASNOT ZA JUG SRBIJE.OVAKVA SRPSKA VOJSKA IAKO IMA PREDNOSTU NAORUZANJU NECE DOBITI TU VRST LUKAVOG -TEORISTICKOG RATA. OVA VLAST TO JOJ NECE OMOGUCITI JER ONA JE NA STRANI TEORORISTA DA NIJE TAKO NE BIH INSTITUCIJE U MITROVICI PREDALA TERORIISTICKOJ DRZAVI

  2. GREH

    Greh je,na Vidovdan,oteti sunce iz očiju,
    skriti ljubav iz miliona srca.
    Iza nekog,čudno crnog oblaka, ko neka zloslutna crna svraka,
    dođoše sluge gospodara ada.
    Oteše te od rodne grude,o,kakve sve majka zemlja rađa,
    i ljude i neljude.
    Izbora nisi imao,dostojanstveno si pošao.
    Kuda-zašto?Odgovoriće ovaj dan!
    Kada odluči suditi,koga će staviti na stub srama.
    A,nama-srbima ,uvek se otvara,samo za nas spremljena neka nova jama.
    Ne mogu,a da se ne setim “jame”(G.Kovačića),Jasenovca,Jadvna…
    gde sav mogući bol je sliven.
    Kako uvek zapretavaše,neše ponose i prkose,naše želje da živimo
    u slobodi,uvek se neki izrod rodi.
    Jude i Kaini uvek su se rađali,a majke jugovića branioce slobode,
    moj rode rođeni,u ljubavi nepobeđeni. Neznaju oni silni i jaki,
    zlom opijeni,da se Feniks,ta čudna ptica iz pepela rađa.
    da u buri i oluji nije potonula samo,Nojeva lađa.
    O,zemljo moja Srbijo!
    Tvoja je snaga u ljubavi.
    LJubav je od svakog zla jača,moćnija i snažnija od sopstvenog plača.
    Greh je,ne vleti te na ovaj sveti dan.
    Greh je ne prepoznati tvoju snagu.
    Danas su hteli da te oslabe,onemoćaju,osramote,
    o,izdajice,skote
    Greh je ne znati,da su-Vidovdan i Slobodan dve iste reči,
    da to snaži jača i leči.
    Kako snaži uzdiže i prkosi,svetli,u očima,na čelu u kosi.
    Kao najfiniji dragulji u srcima,unajmanjoj čestici rodne grude
    svetli i spaja ljude.
    O ,naše zle sudbine hude,reče naš Šantić “jaram je za volove a ne za ljde”.
    Greh je ne voleti majku koja te rodila,zemlju koja ti život podarila,blagodetima svojim othranila,svojim međama,od gladnih
    ptica odbranila.
    Greh je ne sačuvati u čistoti ljubavi,da se ne zaboravi
    Vidovdan-Slobodan.
    Setiće se pokolenja istorija pamti svetla imena.

  3. Treba demostrirati ispred Ustavnog suda svaki dan , dok ne donesu odluku o ustavnosti dogovora sa siptarima! Svaki dan i nece moci odbiti narod, jer onda su saucesnici i kad tad ce im istorija suditi. Bezkicmenjaci!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *