Подршка „Стеријином позорју“

Компанија НИС традиционално уз највећи позоришни фестивал

Kомпанија НИС је ове године, као генерални спонзор, пружила подршку једном од највећих позоришних фестивала на овим просторима – „Стеријином позорју“. Подршка овом фестивалу део је корпоративног програма „Култура без граница“ у оквиру којег НИС подржава културне институције и фестивале од локалног, националног и међународног значаја, као и пројекте руско-српске сарадње.
Поштујући традицију и подржавајући нове позоришне идеје које доноси „Стеријино позорје“ као најзначајнији фестивал српске драме и позоришта који се одржава већ 58 година, НИС даје свој допринос организацији манифестације. Наиме, позоришни ансамбл из Сомбора је извео позоришну представу „Чаробњак“ Федора Шилија у НИС-овом Пословном центру Нови Сад, чиме компанија посредно постаје и активни учесник у реализацији фестивала.
Овогодишње 58.Стеријино позорје које је отворено 25. маја, трајало је до 3. јуна, одржавало се у Српском народном позоришту у Новом Саду.
„Стеријино позорје“, као стални фестивал националне драме и позоришта такмичарског карактера, установљено је 1956. године, у оквиру обележавања 150 година од рођења и 100 година од смрти великог српског комедиографа Јована Стерије Поповића. Временом је остварило идеје својих оснивача и постало високостручна позоришна институција за унапређивање националног позоришног израза и драмске књижевности. У дефинисању програма и статуса „Стеријиног позорја“ учествовале су најистакнутије личности тадашњег друштва, културе и уметности, и већ тада су установљени јасни програмски циљеви: кроз стални фестивал националне драме унапредити позоришну уметност и стимулисати развој драмске књижевности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *