ПОТВРДА БРИСЕЛСКИХ УЦЕНА

Фото: ФоНет

БЕОГРАД, 20. мај 2013. (ФоНет) – Србији је и дефинитивно постављен ултиматум да за наставак европских интеграција мора да примени споразум којим, заправо, признаје државне институције Косова, изјавио је данас портпарол Демократске странке Србије (ДСС) Петар Петковић, коментаришући посету немачког министра иностраних послова Гвида Вестервелеа.

Немачка и Европска унија (ЕУ) су обмањивали Србију да су евроинтеграције и Косово два одвојена процеса, рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Изјавом да ће, “ако буде резултата у примени споразума Београда и Приштине, он дати Бундестагу позитиван сигнал да би Србија могла да добије датум”, Вестервеле је “потврдио” да су многи европски званичници од 2007. године обмањивали српски народ говорећи да је “дилема Косово и ЕУ лажна дилема”.

Притом је цитирао званичнике Шведске, Словеније и Бугарске, а именовао је, између осталих, и два европска комесара за проширење, бившег Олија Рена и актуелног Штефана Филеа, који су говорили да су интеграције и Косово два одвојена процеса.

“Европске интеграције и Косово су један јединствен процес”, сматра Петковић.

Он је оценио да је прави циљ ЕУ и Брисела да Србија постане саучесник у стварању лажне државе Косово, “убијајући” своју државност.

Овде се може говорити о још једном почетку бројних уцена и притисака из ЕУ који ће се наставити и ићи до остварења свог циља, а то је разбијање државе Србије, закључио је Петковић.

2 коментара

  1. I šta sad ?
    Vi samo, beskonačno držite govor…
    Ako je to vaš jedini način odbrane KIM i Srbije, kažite narodu cijelu istinu, da je na djelu čita okupacija, tj. razbijanje države koju provode domaći agenti plaćenici !?

  2. Svima je jasno da gradjani Srbije imaju problem koji nije u natezanju sa Srbima sa Kosova i Metohije, vec u diktatorskoj vlasti koja je srusila Ustav, a to kukavicki krije. Vreme aplea na razum, i poziva na postovanje zakona je proslo. Ustavni sud se sastavljen od intelektualnog otpatka, i samo smo tome krivi, kao sto smo krivi sto smo dozoblili da lazi aktuelne vlasti prolaze. Svi poslanici koji traze postovanje Ustava i zakona moraju da izadju iz zgrade Skupstine na ulicu. Parlament Srbije je danas na ulici jer je zgradu okupirala diktatorska kriminalna mafija zajedno sa pritiskacima tastera…
    Zasedanje Narodne Skupstine treba da pocne ispred zgrade Ustavnog Suda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *