Odbornici sa severa KiM i dalje protiv primene sporazuma

ZVEČAN – Briselski sporazum je neprihvatljiv za srpski narod Kosova i Metohije i ne treba ga primenjivati dok se o tom dokumentu ne izjasni Ustavni sud, poručeno je danas iz Zvečana sa zajedničke sednice odbornika četiri opštine severa Kosova.

U zaključcima sa sednice navedeno je da je sporazum neprihvatljiv jer je, kako tvrde, njegovim odredbama predviđeno da se sa Kosova i Metohije povlači država Srbija, ukidaju njene institucije i uvodi ustavno pravni poredak nepriznate države Kosovo.

Odbornici smatraju da je reč o “političkom i iznuđenom sporazumu koji nije utemeljen u ustavno-pravnom poretku Srbije, da je kao takav neobavezujući i štetan za Srbiju zbog čega ga ne treba primenjivati”, naročito ne pre nego što Ustavni sud ne da ocenu ustavnosti tog dokumenta.

U zaključcima koje je pročitao predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović navodi se: “Onaj ko preuzme na sebe da po svaku cenu u kratkom roku implementira sporazum iz Brisela preuzima svu odgovornost za štetne posledice po srpski narod u pokrajini, ustavni poredak zemlje, ukupne srpske nacionalne interese i njenu istoriju i kulturu”.

Odbornici su naveli takođe da opštine sa severa Kosova i njeni predstavnici nisu u sukobu sa svojom državom niti vode kampanju protiv aktuelne vlasti, pojedinaca ili stranaka zbog razlika u ocenama sporazuma.

Podržana je inicijativa da 10. maja u Beogradu organizuju, kako su naveli sabor pod sloganom “Ostajemo u Srbiji”.

3 komentara

 1. Kakav apsurd!!!!!Kosovski Srbi, boreci se protiv Tacijeve fantom drzave, protiv Amerike, protiv EUROPSKE UNIJE, protiv DRZAVE SRBIJE, spasavaju teritorijalnu cijelovitost te iste DRZAVE SRBIJE,spasavajuci vec otpoceto komadanje VOJVODINE, RASKE OBLASTI i sebe samoga -KOSMETA. Sada treba samo da strahuju da i oni ne budu NEUTRALIZIRANI na isti nacin poput SRBIJE. IZDAJOM i VELEIZADAJOM, tj. IZDAJNICIMA i VELEIZDAJNICIMA………….za to lijeka nema…..

 2. Kažeš”pa šta 14god.žive po zakonima
  kosvske vlade,pa mogu idalje”zar da žive
  po šiptarskom čizmom na svojoj zemlji,srpskoj zemlji?
  Podnesi ostavku.
  Kažeš”rusija je daleko”.Amerika ti je blizu.
  Podnesi ostavku.
  Kažeš “nato će garantirati sporazum”zar NATO?
  Podnesi ostavku.
  Odlazi,preseli se u Ameriku!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *