Од следеће године у Београду ће се организовати колективне сахране

Београд, 21. 5. 2013. године (Бе92) – По угледу на традиционалну манифестацију колективног венчавања која се ове године одржала 13. пут и пошто је преко 200 парова рекло судбоносно „да“, Скупштина града донела је одлуку да се, с обзиром на ситуацију у земљи, од следеће године одржавају и колективне сахране.
Ова оригинална идеја потекла је од посланика Демократске странке у Скупштини града који су истакли да ће ова манифестација сигурно допринети бољем имиџу Београда и да ће подстаћи људе да с мање отпора ступе у смрт. У предлогу ове иницијативе која је јуче усвојена већином гласова (само 16 одборника је било против) стајало је и да ће они најугроженији и најсиромашнији добити право на бесплатну сахрану, али је овај предлог на крају избачен из нацрта о колективној сахрани под образложењем да би то био превелик трошак за Град јер постоји бојазан да би многи похитали у прерану смрт како не би своју породицу оставили у дуговима.
Ипак, они који умру само дан раније, дакле 14. маја, на дан кад се одржава колективна свадба, имаће право на три бесплатна букета цвећа и 20 свећа за чланове поворке.
Манифестација и цела свечана церемонија ће се одржавати на Новом гробљу, док ће се опела и саме сахране одвијати одвојено по капелама и гробљима где умрли и погинули припадају, тако да ипак није усвојен амандман напредњака да се почивши сахране у масовној гробници. Заменик градоначелника Милан Кркобабић, који је уједно задужен и за манифестацију „Свадба за маштање“ засад је виђен и за руководиоца ове манифестације. Он каже да се нада великом одзиву грађана, не само из Србије него из читавог региона и додаје да ова колективна сахрана још није добила име јер су на тапету још неколико предлога око којих се Скупштина још није изјаснила већински. Из поузданих извора сазнајемо да се међу предлозима налазе и називи као „Сахрана из снова“, „Судбоносно не“ и „Умримо заједно“.

Дачић и Тачи предложени за Нобелову награду за мир

Београд, 22. 5. 2013. године (Зета) – Хелсиншки одбор за људска права, поднео је јуче Норвешком парламенту предлог да се „Нобелова награда за мир“ наредне године додели премијерима Србије Ивици Дачићу и његовом косовском колеги Хашиму Тачију због, како је наведено, храброг склапања мировног споразума у Бриселу.
У образложењу ове угледне организације стоји да су ова два одговорна политичара својим претходним деловањем показали да заслужују ову награду. Као и досадашњи скорији добитници „Нобелове награде за мир“, и они су радили у складу са интересима америчке и европске спољне политике, и један и други су се истакли у бројним политичким и неполитичким аферама, познати су по својим бројним смешним изјавама, а за Тачија чак постоји основана сумња да је лично убијао људе и учествовао у нелегалној продаји људских органа.
Хелсиншки одбор наглашава да тренутно нико не може у свету да конкурише овој двојици политичара џентлмена, осим можда Ангеле Меркел, али за ову немачку канцеларку, како се верује, још има времена. Ова вест дочекана је са одушевљењем и у Србији и на Косову, док је једина примедба дошла из СНС-а због тога што је Александар Вучић, наводно, имао више заслуга за потписивање овог историјског споразума.

Један коментар

  1. Драгица

    Страшно,Па зар ће људи после смрти постајати чланови секте.Мора се водити рачуна о њиховој вероисповести…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *