Нестао Ивица Дачић

Београд, 15. 5. 2013. године (Бе92) – Председник Социјалистичке партије Србије и председник Владе Србије је, по свој прилици – нестао, сазнајемо из његовог Кабинета и из извора блиских врху ове странке.
Како се могло приметити, премијера Србије који се већ годину дана не скида с насловних страна готово свих дневних новина у Србији, човек којим је почињао скоро сваки Дневник, све вести, без којег се није могла замислити ниједна радијска вест или телевизијска најава, већ пети дан није се појавио ни у једном медију. У Кабинету председника Владе рекли су нам: „Као да је у земљу пропао.“
За разлику од вицепремијера Александра Вучића који је преузео улогу у свакој првој вести у последњих недељу дана, Дачић се памти једино по изјави датој непосредно после митинга за останак у Србији. Од онда му се губи сваки траг.
Наша редакција пробала је да ступи у контакт с премијером Дачићем, али нисмо га нашли ни на званичном, ни на приватном телефону, док је његова секретарица конспиративно рекла да се налази на састанку. На питање с ким је на састанку кад нико из читаве владе и његове странке не зна где је, одговорила је да се ради о важном састанку који није отворен за јавност и који траје неколико дана.

Галерија УЛУС биће претворена у складиште

Београд, 14. 5. 2013. године (Бе92) – Некад престижна галерија Удружења ликовних уметника Србије у Кнез Михаиловој улици у Београду, на најударнијој позицији у граду, заједно са најстаријом галеријом „Цвијета Зузорић“ која такође припада овом удружењу, биће по свој прилици претворена у складишта, а делови ће се изнајмљивати коцкарницама, кладионицама и појединим струковним фондацијама, одлучено је у Скупштини града.
Наиме, пошто су се ове две галерије показале недовољно уметнички профилисаним за укус престонице која претендује да постане Европска престоница културе, ове две галерије једине су у граду које нису добиле средства од Града за ову годину. Из тог разлога, УЛУС је већ више од недељу дана без струје, а сличну судбину чека и галерију „Цвијета Зузорић“.
„Ова одлука Скупштине града о недодељивању средстава овим двема галеријама нема никакве везе са сукобом у УЛУС-у који се одиграо претходне године, на шта су пробали да инсинуирају зли језици по чаршији. Нема ту никакве осветољубивости, нити је икад било“, кажу извори блиски Секретаријату за културу Скупштине града Београда. Из истог извора сазнајемо да ове две галерије заузимају сувише добра места за галерије које припадају једном струковном удружењу и да ће по свој прилици бити расподељене на више делова како би више организација, али и сам Град имали користи од ових простора.

Један коментар

  1. а није био у Дизниленду, па да `доведе` и Дизнија ???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *