Наташа Јокић: КУШНЕР ЗНАО КО ЈЕ ТАЧИ?

Доајен француског новинарства Пјер Пеан објавио књигу “Косово- праведни рат за мафијашку државу”

И 14 година после рата, најугледније име француског новинарства, морао да се правда да није про-Србин зато што је констатовао да су и Албанци чинили злочине.

“Све што се у оно време (рата) говорило имало је за циљ да прикаже да је са једне стране било добро а са друге зло и ишло се дотле да су понекад Срби приказивани као нацисти”, рекао је за радио “Европа1” Пјер Пеан, доајен француског новинарства, представљајући своју књигу “ Косово – праведни рат за мафијашку државу ” коју је управо објавио велики париски издавач  “Фајар”.

Морао да се правда да није “про-Србин”

Пјер Пеан (1938) је углед стекао “демонтирајући” општеприхваћене  представе о историјским и политичким личностима и догађајима. Прославио се осамдесетих година књигом о Франсоа Митерану у којој открива да је лидер социјалиста и тадашњи председник заправо све до 1943. године био функционер квислиншке француске државе познате под називом Вишијевска република. После тога објавио је низ књига демонтирајући председника Жискара Дестена који је примио дијаманте на поклон од злогласног афричког диктатора Бокасе, да би недавно у књизи “Случај К.” показао корумпирану “пословну” страну Кушнеровог “хуманитаризма” у Африци, а у књизи “Торбарска република” везе бившег председника Саркозија са гангстерима.

Упркос свом неприкосновеном угледу, Пеан је пред водитељем емисије ипак  морао да се правда да није “про-Србин”, да нипошто не жели да оправда Милошевића већ да једино жели да расветли шта се стварно дешавало; колика је и каква била пропаганда НАТО која се завршила оснивањем мафијашке уместо мултиетничке државе.

Трговина органима у време када је Кушнер управљао Косовом

Наглашавјући да је НАТО илегално бомбардовао Србију 1999. године, Пеан је констатује да је  “НАТО од тада постао мач, уместо да као до тада буде штит”. По њему, реч је о првом рату НАТО, о кључном догађају после Берлинског зида који је изменио светски поредак. Аутор се пита како је Косово добило независност уз благослов западних сила и постало “мафијашка држава и следбеник политике етничког чишћења”, описује како је албанска мафија ушла на Косово следећи “стопе НАТО”. Пеан поставља питање о и ”изненађујућој безазлености” Бернара Кушнера који је 1999. постављен за првог шефа УНМИК-а на Косову. Кушнер је  8. јуна 2009. године примио Тачија у Паризу у својству министра спољних послова Француске – функција коју је добио од десног председника Саркозија пошто је променио убеђења и напустио социјалисте.

“Кушнер је примио премијера КосоваТачија… бившег шефа ОВК који је починио ужасне злочине и осумњичен је да је организово одвратну трговину органима управо у време када је Кушнер управљао Косовом у име УН. Приликом тог сусрета Кушнер јавно изражава своје пријатељство према Тачију и каже му да је задовољан због доброг положаја не-албанских мањина на Косову…”

Аутор се пита да ли је Кушнер знао за сумње у вези с Тачијем. Да ли је знао да га је више западних обавештајних служби означило као “кључну личност” организованог криминала на Балкану?

http://www.vesti-online.com/

Нема коментара

  1. Ne samo da je znao, nego je zlocine nad Srbima velikodusno podrzavao (verovatno imao i koristi – vidi delovanje Kusnera u Africi).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *