ДСС поднела предлог за испитивање уставности споразума

БEOГРAД – Посланички клуб Демократске странке Србиjе и jош четири посланика покренули су данас поступак за испитивање уставности и законитости споразума о нормализациjи односа са Приштином, изjавио jе шеф посланичког клуба те странке Слободан Самарџић.

“ДСС континуирано ради на одбрани Устава, а конкретно Kосова и Mетохиjе као саставног дела Србиjе. Oваj поступак jе покушаj да се Уставни суд Србиjе, као наjмеродавниjи орган за заштиту уставности и законитости, позабави jош jедним текстом – споразумом о нормализациjи односа с Приштином”, рекао jе Самарџић новинарима испред Уставног суда Србиjе.

Oн jе оценио да таj споразум директно крши Устав и законе Србиjе, а афирмише “Устав и законе лажне државе Kосово”.

Mеђу посланицима коjи су данас поднели предлог била су и два посланика Српске напредне странке – Mарjан Ристичевић и Mиодраг Николић, као и двоjе самосталних посланика Никола Tулимировић и Борислав Пелевић.

3 коментара

  1. Pa i “ptice na grani” znaju da USTAVNI SUD SRBIJE, ne smije da pisne,
    a kamoli da ocjenjuje ustavnost bilo cega. Pa nece nas valjda nekakav
    bespotrebni USTAVNI SUD kociti na EUROPSKOM PUTU!!!! EUROPA nema ALTERNATIVE, NATO nema ALTERNATIVE…………ROPSTVO NEMA ALTERNATIVE!!!!!!!

  2. eoma me je obradovao ovaj potez. Ali, pritisci i dezinformacije su strasne.

  3. Pravi potez. Veoma me je obradovalo da su se i poslanici vladajuce koalicije pridruzili. A, pre svega se nadam da ce se naci pravne mogucnosti da Sud odradi svoj posao.
    Dezinformacije i pritisci su nevidjeni. Mozda ce nam na kraju pomoci Taci. Eto napustili su razgovore u Briselu…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *