Dačić: Plan implementacije sporazuma za sedam do 10 dana

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izrazio je očekivanje da će za sedam do deset dana biti završen plan za implementaciju briselskog dogovora i najavio da bi u drugoj polovini maja trebalo da se nastavi dijalog sa Prištinom na najvišem nivou.

Dačić očekuje i da će u narednim danima Srbi na Kosovu i Metohiji, i južno i severno od Ibra, prihvatiti realnost da je sporazum postignut u Briselu u njihovom najvećem interesu.
“Ne želimo da sporazum primenjujemo na silu i bez pomoći i učešća našeg naroda. To bi mogao da bude pogrešan i štetan put. Vlada je otvorena i iskrena. Hoćemo razgovore sa svim sunarodnicima sa KiM. Čvrsto verujem da će vrlo brzo da preovlada razum. Sporazum koji je postignut je maksimum i u interesu je cele Srbije. Spremni smo sve argumente jasno da prenesemo našem narodu”, rekao je Dačić za “Novosti”, objavljeno je na sajtu tog lista.

Premijer ocenjuje i da je važno što će prvi potpredsednik Aleksandar Vučić otići na Kosovo i Metohiju i očekuje da će posle toga sve da bude jasnije.
“Verujem da će naš narod shvatiti u kakvom položaju je Srbija. Podsećam da su sporazum u parlamentu prihvatile sve stranke vlasti i opozicije, osim DS S. Zato se nadam i slozi sa našim narodom”, rekao je premijer.

Dačić najavljuje i da bi u drugoj polovini maja trebalo da se nastavi dijalog sa Prištinom na najvišem nivou:
“Tek predstoje razgovori o brojnim temama, kao što su pitanja imovine, povratka raseljenih, zaštite crkava i kulturnih dobara, amnestije, energetike i telekomunikacija”, oprecizirao je Dačić.

Kada je u pitanju odluka o početku pregovora Srbije sa EU Dačić je uveren da će Srbija u junu dobiti pozitivan odgovor.
“Siguran sam da će u drugoj polovini juna biti potpuno jasno da će Srbija početi pregovore za pristupanje EU. Mi smo to kao zemlja apsolutno zaslužili. Sve smo učinili što je do nas i što je bilo potrebno. To će obezbediti sigurniju budućnost za našu decu. Očekujemo samo dobre vesti iz Brisela, a čvrsto verujem da će i Srbija ubuduće biti pozitivna vest u svetu”, zaključio je Dačić.

4 komentara

  1. Sada vidimo ko su bili dousnici CIA-e u Milosevicevo vrijeme! Ko mu je mrsio racune i davao pogresne informacije i savjete!

  2. Gosn.”Koferce”,vas plan se polako ostvaruje. Ide prvo vucko na pregovore u leposavic i pregovara sa svojim clanovima SNS koje je tamo uimenovao kao vazne faktore,ali istovremeno i sa clanovima SPS koje je “Koferce”tamo postavio da prestavòljaju kosmetske srbe. Razgovor ce biti strogo vodjen u zatvorenoj prostoriji,a mozda cak i u Rasku,a da novinari prikazu da je to u Leposavic. Do tamo vucko ide obavezno blindiranim vozilima,koje je dobio kao “poklon” od Emirata, jer je vucko njima dao na poklon zemlju prve klase na kortiscenje u narednih 50 godina.Vucku ne pada napamet da se slucajno pojavi medju kosmetskim srbima,jer zna unapred da ce biti ispljuvan i oteran kao g.vance. Po povratku,vucko odmah ide kod bosa tijanica,da narodu kaze “da je vecinski deo kosmetskih srba za realizaciju briselskog sporazuma,jer ce im zivot biti uredjeniji” (bice stalno na meti siptarskih terorista,na celu sa zlikovcima tacijem i haradinajem).Posle tzv.predsednik vlade,u narodu poznat kao “koferce”,sacekace da se ON,veliki “NAS” predsednik vrati s posete iz Rusije,gde nakon nekoliko dana “Koferce”pocece sa prakticnim sprovodjenjem brisleskog sporazuma,tako da i ovo ispadne da je Rusija “saglasna” s izdajom,isto kao i kad je koferce bio u posetu,gde mu je priredjena najveca pocast od strane Rusije,racunajuci da nece izdati kosmet. Kad ono “Koferce” okrenu curak naopako,potpisa sve sto su od njega trazili,cak i vise. E, ali “Koferce”misli da Rusija nezna da su izdajnici za to debelo novcano nagradjeni,pa su morali da potpisuju sve sto se od njih trazi. Svi oni moraju jednog dana da odgovaraju narodu za izdaju zemlje,a radi svoje licne materijalne koristi. Narod jedeva ceka da ugleda taj dan,kako ih policija privodi s lisicama na ruke, a sudjenje ce biti uz TV RTS prenos. Ali ovo ce isto vaziti i za sve pljackase veka koji su ojadili ovu zemlju i narod do gole koze. Srbija se budi,dolaze patriotske snage.

  3. Koji je bio put do “najboljeg rijesenja” Odustajanja od R12444, Kumanovskog sporazuma, Prhatanje krivnje za dogadjaje na podrucju bivse Yu 1990 do danas, izvinjavanja krvnicima vlastitog naroda, uliznickoj i podanickoj politici, isporucivanju predsjednika drzave i svih ostalih koje su trazili autori agresije na SRBIJU…………………da ne nabrajam dalje. Ali i ja imam “najbolje ” rijesenje za DACICA i za SRBIU. Gospodine Dacic, odite do Brankovog mosta i Vi , toliko necasni, ucinite jedan casni gest…………

  4. Kad ce se ovaj konacno skloniti sa vidokruga. Ne podnosimo vise ta lica srbomrzaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *