Vulin: Dijalog jedini put do rešenja

ZVEČAN – Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Banjskoj kod Zvečana da je Beograd izrazio jasnu spremnost za nastavak dijaloga sa Prištinom i da je razgovor jedini put da se dođe do rešenja.

Vulin je u izjavi Tanjugu rekao da ni format razgovora, ni konkretni rokovi ne zavise od nas.

Vulin je izjavio i da će Kancelarija učiniti sve što može kako bi manastir Banjska ove godine na dostojanstven način obeležio sedam vekova postojanja.

Vulin je, nakon razgovora sa igumanom manastira Banjska Danilom u ovom manastiru na severu Kosova, rekao da je 700 godina postojanja manastira Banjska veliki jubilej i najbolji dokaz koliko ovde narod traje i koliko postoji. On je istakao da je ovaj manastir najbolji dokaz da puno toga vrednog na Kosovu i Metohiji nema samo južno već i severno od reke Ibar.

“Sedam vekova neprekinutog trajanja ovog manastira zaslužuje da ga zahvalna Srbija obeleži i zaslužuje da se zahvalna Srbija 15. avgusta sabere i sjati ovde”, kazao je Vulin.

“Kancelarija će naravno uraditi sve što je do nje u materijalnom i u svakom drugom smislu, da ovaj jubilej dočekamo kako treba, da budemo ponosni na vekove koji su prošli iza nas. Kada imate jednu Banjsku koja traje sedam vekova, onda nemate pravo da napustite nešto što toliko traje. Država Srbija je tu da ostane”, poručio je Vulin.

Tanjug

Jedan komentar

  1. “DIALOG JEDINI PUT DO RESENJA” NE SLAZEM SE da ce se ikada doci do rijesenja dialogom kakav je do sada vodjen, jedino ukoliko predaju KOSMETA albancima ne smatrate RIJESENJEM! Dialog treba nastaviti samo pod pokroviteljstvom ONU. Znaci 1. zazivjeti R1244, zahtjevati RUSKE plave sljemove za sjever KOSMETA, pokusati nastaviti razgovor sa PRISTINOM i ukoliko oni ne budu kooperativni odmah prekinuti iste.Takav zamrznut konflikt, smrznuti ce i zamrznuti albansku stranu,jer im nece biti pristupa nikakvim medjunarodnim organizacijama, sto znaci da od privrednih ulaganja
    nema nista, a od droge se nece dugo moci zivjeti…………….
    SRBIJA da “skrene” sa bezalternativnog puta prema zemljama BRIKa…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *