Вулин: Дијалог једини пут до решења

ЗВЕЧАН – Директор Владине канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас у Бањској код Звечана да је Београд изразио јасну спремност за наставак дијалога са Приштином и да је разговор једини пут да се дође до решења.

Вулин је у изјави Танјугу рекао да ни формат разговора, ни конкретни рокови не зависе од нас.

Вулин је изјавио и да ће Канцеларија учинити све што може како би манастир Бањска ове године на достојанствен начин обележио седам векова постојања.

Вулин је, након разговора са игуманом манастира Бањска Данилом у овом манастиру на северу Косова, рекао да је 700 година постојања манастира Бањска велики јубилеј и најбољи доказ колико овде народ траје и колико постоји. Он је истакао да је овај манастир најбољи доказ да пуно тога вредног на Косову и Метохији нема само јужно већ и северно од реке Ибар.

“Седам векова непрекинутог трајања овог манастира заслужује да га захвална Србија обележи и заслужује да се захвална Србија 15. августа сабере и сјати овде”, казао је Вулин.

“Канцеларија ће наравно урадити све што је до ње у материјалном и у сваком другом смислу, да овај јубилеј дочекамо како треба, да будемо поносни на векове који су прошли иза нас. Када имате једну Бањску која траје седам векова, онда немате право да напустите нешто што толико траје. Држава Србија је ту да остане”, поручио је Вулин.

Танјуг

Један коментар

  1. “DIALOG JEDINI PUT DO RESENJA” NE SLAZEM SE da ce se ikada doci do rijesenja dialogom kakav je do sada vodjen, jedino ukoliko predaju KOSMETA albancima ne smatrate RIJESENJEM! Dialog treba nastaviti samo pod pokroviteljstvom ONU. Znaci 1. zazivjeti R1244, zahtjevati RUSKE plave sljemove za sjever KOSMETA, pokusati nastaviti razgovor sa PRISTINOM i ukoliko oni ne budu kooperativni odmah prekinuti iste.Takav zamrznut konflikt, smrznuti ce i zamrznuti albansku stranu,jer im nece biti pristupa nikakvim medjunarodnim organizacijama, sto znaci da od privrednih ulaganja
    nema nista, a od droge se nece dugo moci zivjeti…………….
    SRBIJA da “skrene” sa bezalternativnog puta prema zemljama BRIKa…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *