ВУЧИЋ:СУТРА ОДГОВОР БРИСЕЛУ

БЕОГРАД, 07. април 2013. (ФоНет) – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће из Београда сутра Бриселу бити упућен одговор поводом дијалога са Приштином и нагласио да ће Србија тражити наставак дијалога и више права и гаранција за Србе на Косову и Метохији.

Хоћемо и морамо да решимо проблем, поручио је Вучић у емисији “Тешка реч” на ТВ Пинк 2, указујући да “не можемо да живимо од ината”.

Мој предлог ће бити наставак дијалога и да добијемо гаранције, прецизирао је Вучић и оценио да “није реално да потпишемо сутра”.

Хоћемо споразум и хоћемо договор, нећемо потписати ништа на уштрб српских националних интереса, али морамо да постанемо нормална земља, нагласио је Вучић.

Нећемо потписати свашта, али неће ни да нам предавања о издаји и предаји држе они који робују стереотипима и инату, они који би, зарад сопствених интереса, да запале народ, упозорио је Вучић.

Он је поновио да ће Србија бранити националне интересе, али да мора да настави сарадњу са светом.

Вучић је објаснио да Србија нема користи од замрзнутих конфликата и не сме да буде на споредном колосеку, већ мора да се модернизује и гледа у будућност.

Поводом дијалога Београда и Приштине, Вучић је оценио да је Србија “подељена као јабука” и да многи о том питању имају априористичке ставове, иако не знају о чему се заправо одлучује.

Вучић је нагласио и да је српска страна у Бриселу очекивала да, пре свега, домаћини имају озбиљнији приступ у преговорима и да понуде компромис.

То што нам је нуђено је у појединим тренуцима, међутим, личило на нескривене увреде и покушај да нас се унизи, указао је Вучић.

Упитан о изјави председника Владе Војводине Бојана Пајтића да ће покрајнски парламент усвојити Декларацију о заштити уставних права Војводине, Вучић је одговорио да је то урађено на лош начин и у лошем тренутку, чиме је нанета огромна штета држави Србији.

Грађанима Војводине није потребна заштита од Србије, већ од оних који у Војводини лоше владају, оценио је Вучић.

Вучић сматра да је Пајтићева изјава “веома опасна”, али да неће произвести никакво суштинско дејство, “нити су тај човек и та странка данас нарочито битни”.

Дајте да завршимо једну причу, нагласио је Вучић, алудирајући на Косово, а да не отварамо оне којих нема.

Вучић сматра да би било “лековито и делотворно” да се у Војводини одрже избори и објашњава да не можете успешно владати без легитимитета.

То је, међутим, ствар грађана Војводине, у шта се Влада Србије неће мешати, напоменуо је Вучић, али је истакао да Српска напредна странка (СНС) сматра да би одржавање избора у Војводини било добро.

Упитан о републичким ванредним изборима, Вучић је одговорио да то сада није тема, али се то питање никада не може искључити, мада је њиховим неодржавањем само СНС на губитку.

Један коментар

  1. Rekla bih da je dogovor vec postignut tokom osme runde a sve ostalo je cista predstava za narod. Eston ih jeposlala za Beograd i dala im rok da to saopste javnosti. I to saopstenje ce biti objavljeno danas. Kada se procita sta je sve Vucic izjavio u gore navedenom tekstu, to je sve totalno konfuzno i kontradiktorno. Mi cemo traziti, kaze on. Srpska strana je dobila ultimatum i ona nema sta da trazi. Kratko i jasno. Moze samo da sacuva dostojanstvo. Ali sadasnja ekipa na vlasti obojena jugoslovenskim, komunistickim bojama, srpske interese ne vidi ni u izmaglici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *