Vučić: Nećemo dozvoliti separatističke igre

Foto: FoNet

NOVI SAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da SNS poštuje ustavom zagarantovanu autonomiju Vojvodine i Ustav Srbije i da nikome neće dozvoliti da se “igra separatističkih igara”.

“Malo je problema Srbiji pa je sada bilo potrebno da, bez ikakvog razloga i povoda, valjda zato što nije po njihovoj volji neki direktor negde izabran, pokušavaju da kreiraju krizu i na severu Srbije”, rekao je Vučić novosadskom Dnevniku.

On je naveo da je na lokalnim izborima u Kovinu SNS ubedljivo pobedila i dodao da je interesantno da to što građani misle većina medija pokušava da sakrije.

Vučić je precizirao da je na prethodnim izborima u toj banatskoj opštini, 2009. godine, Demokratska stranka (DS) imala 26 odsto glasova a SNS 18, dok je u nedelju SNS ostvarila rezultat od 42,43 odsto naspram 9,04 procenta koliko je ostvarila koalicija DS-LDP-SPO.
“Možda je to slučajno i možda ne odslikava volju građana, ali bi bilo bolje da se neki pozabave svojim legitimitetom, umesto što razmišljaju o tome kako da podižu politička pitanja koja, ili ne postoje, ili niko ne vidi potrebu za tim”, rekao je Vučić.

On je ukazao na to da verovatno od 1990. godine ni jedna politička stranka nije imala takvu dominaciju, prednost i snagu u narodu kao što je ima SNS i dodao da naprednjaci žele tu snagu da iskoriste za to da se nešto dobro uradi za građane.

 

Tanjug

Jedan komentar

  1. Moguće je da gospodin Vučić prigovara Pajtiću što želi raspravu o statusu Vojvodine prije nego on preda KIM /euroatlantistima/.
    Ja još uvjek ne vjerujem da je on istinski stao na stanovište da se sa srpskom zemljom ne može trgovati.
    Ta priča o strahu u kojoj on drami, moguće je opravdanje za ono što je / on i oni !?/ već dogovorio, i što će tek da usljedi.
    Živi bili pa vidjeli !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *