Вучић: Нећемо дозволити сепаратистичке игре

Фото: ФоНет

НОВИ САД – Први потпредседник Владе Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је да СНС поштује уставом загарантовану аутономију Војводине и Устав Србије и да никоме неће дозволити да се “игра сепаратистичких игара”.

“Мало је проблема Србији па је сада било потребно да, без икаквог разлога и повода, ваљда зато што није по њиховој вољи неки директор негде изабран, покушавају да креирају кризу и на северу Србије”, рекао је Вучић новосадском Дневнику.

Он је навео да је на локалним изборима у Ковину СНС убедљиво победила и додао да је интересантно да то што грађани мисле већина медија покушава да сакрије.

Вучић је прецизирао да је на претходним изборима у тој банатској општини, 2009. године, Демократска странка (ДС) имала 26 одсто гласова а СНС 18, док је у недељу СНС остварила резултат од 42,43 одсто наспрам 9,04 процента колико је остварила коалиција ДС-ЛДП-СПО.
“Можда је то случајно и можда не одсликава вољу грађана, али би било боље да се неки позабаве својим легитимитетом, уместо што размишљају о томе како да подижу политичка питања која, или не постоје, или нико не види потребу за тим”, рекао је Вучић.

Он је указао на то да вероватно од 1990. године ни једна политичка странка није имала такву доминацију, предност и снагу у народу као што је има СНС и додао да напредњаци желе ту снагу да искористе за то да се нешто добро уради за грађане.

 

Танјуг

Један коментар

  1. Moguće je da gospodin Vučić prigovara Pajtiću što želi raspravu o statusu Vojvodine prije nego on preda KIM /euroatlantistima/.
    Ja još uvjek ne vjerujem da je on istinski stao na stanovište da se sa srpskom zemljom ne može trgovati.
    Ta priča o strahu u kojoj on drami, moguće je opravdanje za ono što je / on i oni !?/ već dogovorio, i što će tek da usljedi.
    Živi bili pa vidjeli !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *