Вучевић: Повуците декларацију, оставка Пајтића, нови избори

НОВИ САД – Повлачење Декларације, оставка Бојана Пајтића и ванредни избори у Војводини – три су кључна захтева протеста у Новом Саду, које је изнео градоначленик Новог Сада Милош Вучевић.

“Пајтићу, не треба нама нови главни град, не треба нама нови језик, нова историја, нова црква, нова држава, јер је наша држава одувек била и биће Србија”, рекао је Вучевић и додао: “Јединствени смо у овим захтевима. Бојане Пајтићу, немој више да заступаш Војводину и да наводно чуваш наше интересе, јер резултати те политике су запарложене њиве и осиромашени грађани”.

Војвођанска власт показала је да “не зна ништа о Војводини, јер кад би сада изашли из својих бункера тек тада би могли да сазнају шта је Војводина и шта мисле њени грађани”, рекао је градоначелник Новог Сада.
“Показали су нам да знају да лажу, а понеки од њих богами и да краду. Показали су нам и ди су наши новци, удобно смештени у њихове буђеларе. Дошло је време да вратите што сте отели од грађана, да одговарате за поступке који су довели до оваквог стања у Војводини”, рекао је Вучевић.
“Нама господине Пајтићу не треба ваша декларација, ми овде пишемо нашу декларацију, врло кратку, врло јасну а она гласи: Војводина је била, јесте и биће увек у Србији”, рекао је он и изнео захтеве протеста у три тачке, истакавши да су нови избори потребни “да видимо шта грађани Војводине мисле, ко треба да води Војвоидну, шта мисле о овој срамној декларацији”.
Он је најавио нове протесте уколико се не уваже ти захтеви.
“Ми нисмо хорде зла, ми смо Војводина за разлику од оних који су је покрали”, закључио је Вучевић и позвао учеснике у мирну шетњу.
Након митинга и шетње, Вучевић је изјавио да је у том граду одржан величанствен скуп без иједног инцидента и поручио да ће се, уколико не буду усвојени захтеви послати са протеста, врло брзо окупити у још већем броју.
“Не сећам се да је Нови Сад скоро имао прилику да види протест где учествује више од 30.000 грађана”, рекао је Вучевић на крају протестне шетње на Тргу слободе и захвалио свим учесницима.
“Било је величанствено. Без иједног инцидента, са јасном поруком протеста. Волео бих да покрајинска администрација не буде тврдоглава и пркоси грађанима Војводине, да влада Бојана Пајтића што пре поднесе оставку и да идемо на ванредне изборе за скупштину АП Војводине”, рекао је Вучевић.
Ако не буду усвојени захтеви са протестног скупа “видећемо се у још већем броју врло брзо”, поручио је Вучевић.

На јавном скупу ”Стоп разбијању Србије” који је одржан у Новом Саду, према проценама Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије, присуствовало је око 30.000 људи. МУП је саопштио да није било инцидената и да су се после одржаног протеста грађани мирно разишли.
И Полицијска управа Новог Сада саопштила је да на скупу одржаном испред зграде Владе Војводине није било нарушавања јавног реда и мира, ни инцидената, као и да је, према полицијским проценама, скупу присуствовало око 30.000 људи.

Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *