Влада Србије не прихвата понуђена решења

Vlada Srbije ne može da prihvati ponuđena rešenja, jer ne garantuju ljudska prava i bezbednost Srba na Kosovu.Premijer Dačić ovlašćen je da obavesti EU o toj odluci.
Iz Vlade je saopšteno da će za medije biti otvorena prva tačka dnevnog reda na sednici koja je trebalo da počne u 17 sati.

Uobičajeno je da se sednice Vlade Srbije održavaju bez prisustva novinara, a odluke koje se donose objavljuju se nakon sednice, na pres-konferenciji ili putem saopštenja.

Vlada Srbije danas treba da utvrdi i pošalje visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton stav u vezi s pregovorima s kosovskim vlastima.

Predsednik Tomislav Nikolić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i premijer Ivica Dačić danas su imali sastanak i s patrijarhom Irinejom.

Vladajuće stranke najavile su da će od Eštonove, koja je posrednica u pregovorima, biti zatraženo da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen.

Visoka predstavnica EU čeka na zvaničan odgovor i objašnjenja Beograda na predloge iznesene u poslednjoj rundi dijaloga s Prištinom. Na temelju toga će se “dalje postupiti”, izjavila je u Briselu Maja Kocijančič, portparolka Ketrin Ešton.

Potpredsednik srpske vlade i čelnik SNS Aleksandar Vučić je danas saopštio da će ta stranka predložiti Vladi Srbije da ne potpiše ponuđeni briselski sporazum s Prištinom i da zatraži hitan nastavak dijaloga.

3 коментара

  1. Ili opet nisu nista shvatili, ili traze bilo kakav izgovor da mogu da predaju KOSMET. O kakvom nastavku pregovora pricaju. Pa ni do sada nije bilo PREGOVORA. Radilo se o cinicnom ultimatumu. Oni bi htjeli da kazu NE , ali da se sa EUROPSKOM UNIJOM i AMERIKOM nista ne promjeni…………..i da naravno RUSIJU drze na distanci. Njih SRPSKI narod MORA NATJERATI da se ponasaju patriotski i to STRAHOM koji mora biti veci od onoga sto im u kosti utjeravaju AMERI i E U . Valjda je dosao red i na to da netko NORMALAN izvede Srbiju izvan ovog “tunela”!!!!!!

  2. NATO zecevi su istrcali na cistinu…poceli su se ovih dana utrkivati da priznaju Kosovo,DA KAZU DA!…Culi su da se spominje Nobelova nagrada za mir…Taci je isvestan,ko ce biti sa njime…pa je Dinkic pozurio da ponudi svoje “dobre usluge”.
    Videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.
    NISTA NIJE ISTO KAO PRE.
    100 godina “strani faktor”,radi u Srbiji,preko Demokrata,a sada i jos nekoliko patuljastih partijica…koji su uvek bili dobri domacini…srpskom okupatoru!
    Tako smo izgubili Makedoniju…sada su ponudili Kosovo,jer su Demokrate Tadica suspendovale Rezeluciju 1244…sutra ce ponuditi Vojvodinu,a prekosutra i sam Beograd!
    Beograd je omiljeno mesto okupatora.
    OKUPATOR SE DOBRO OSECA U BEOGRADU!Vec 100 godina.

    Sada treba poceti hapsiti politicare,HAPSITI POLITICARE…bar radi velepljacke,jer veleizdaja je danas sprecena?!
    Ali,pokazao se pogani trag izdajnika na danasnjoj stranici srpske istorije.
    Unistite njihove proklete “biznise”,unistite ih ekonomski.
    I raspisite izbore,da se bagra baci u smece.

    Da sam neka sila…pruzio bih crveni tepih pod noge Saricu i Misi banani,da ispricaju sve,da bagru stave tamo gde im je mesto.
    A STA AKO MISA BANANA IZJAVI DA NIJE ZNAO SA KIME SE DRUZIO???

    Ako neko ima dilemu sta znaci biti nemacki “prijatelj”,pogledajte Bugarsku,koja 100 godina slepo izvrsava njihovu politiku,i gde su?BUGARSKA JE NA DNU DNA!!!Imaju clanstvo u EU,a tek 10 godina po prijemu,2014.g.,Bugari i Rumuni imaju slobodu kretanja i zaposljavanja U NEMACKOJ!!!Dakle u Nemackoj,bez greske.
    Bugarska je prazna,korumpirana,turski faktor sa turskom manjinom je sve jaci…DZABA IM NEMCI.
    Rumuni su POSLEDNJI u EU,po proseku krava za mleko po farmi,imaju 1,5 krava (jedni i po kravu),po farmi.
    CLAN EU?
    A znate li ko je PRETPOSLEDNJI…pa Srbija Borisa Tadica,Srbija pronemacke politike,PROEVROPSKA Srbija,koja prema SPIJUNSKOM projektu USAID PESTER,ima 1,9 krava po farmi.
    Danska je inace prva sa 107 krava U PROSEKU PO FARMI!

    Sve zavisi od nas samih.
    U EU ni krave necemo moci cuvati,jer ugrozavamo njihovo stocarstvo.
    U ZADNJOJ AFRICKOJ ZEMLJI NE MOZES POKRENUTI POSAO,JER SU HOLANDSKE FIRME SVE ZAUZELE,VEZANO ZA HRANU.

    ZATO SRPSKI POLITICARI…NE PRICAJTE NI O ISTOKU NI O ZAPADU,
    vec narodne pare ne kradite…i napunite stale,ZA POCETAK.

    A ove “proevropske”partijice,sto se takmice u nekakvom “gutanju zaba”…shvatite kao SRPSKI CERNOBIL, stavite nad njima armiranobetonski pokrov,PADINSKE SKELE,da prestanu da kontaminiraju svest srpskog naroda,i prestanu da “zrace” svoje lazne vizije!

  3. Cekajte samo da puste Seselja iz zatvora… Bit ce cupavo! A ove izdajnike na kolac! Sloba za sveca!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *