Студенти испред владе чекају одлуку о Бриселу

БЕОГРАД – Неколико десетина студената више факултета Београдског универзитета поставила је јутрос транспаренте и неколико шатора на углу Немањине улице и Улице кнеза Милоша, испред улаза у Владу Србије.

Студенти су за 12 сати заказали протест под слоганом “Студенти за Косово – Не капитулација” и најавили да од одлуке Владе Србије везане за потписивање споразума у Бриселу зависи да ли ће се протест наставити.

Према речима студента Правног факултета Јелисавете Павловић, једне од организатора протеста, очекује се долазак и студената из Новог Сада и са Косова.

Студенти су истакли три захтева које влада мора да испуни, а то су – да преговарачки тим Београда не потпише споразум у Бриселу, да се у што краћем року распише референдум на којем би се грађани Србије изјаснили да ли пристају на независност Косова и Метохије у замену за датум за почетак преговора за улазак у ЕУ и враћање преговора у оквир УН и Резолуције СБ 1244, рекла је Павловић Тањугу.

Влада Србије данас ће, како је најављено, одржати ванредну седницу на којој ће бити донет став о досадашњем току дијалога Београда и Приштине, после чега ће га доставити високој представници ЕУ Кетрин Ештон.

Танјуг

Један коментар

  1. Mladost i intelegencija ove zemlje je spravom zabrinuta. Niko se nemoze oglusiti o njihov zahtev, uostalom ovu zemlju njima ostavljamo u nasledje. Oni su ti koji ce ceniti nase postupke i onda kada nas nebude vise.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *