Србија за договор, али не прихвата сопствено укидање

БЕОГРАД – Први потпредседник владе Александар Вучић поручио је данас у разговору са вицепремијером Белгије Дидијеом Рејндерсом да је Србија спремна да испуни одлуке из закључака Европског савета као и на наставак дијалога са Приштином у циљу изналажења дугорочног и спроводивог решења, али да никада неће прихватити сопствено укидање.

Потпредседник Владе и министар спољних послова Белгије рекао је да потпуно подржава да Србија што пре добије датум за почетак преговора о чланству и нагласио да Белгија и ЕУ морају да буду сигурне да Београд може да реши проблеме са Приштином.

Саговорници су закључили да су билатерални односи две земље на високом нивоу али да постоји простор за даље унапређење, кроз потписивање споразума и кроз јачање парламентарне сарадње, саопштено је из кабинета првог потпредседника Владе Србије.

“Неопходно је да се окренемо модернизацији земље и изградњи будућности, као и стварању повољне климе за стране инвестиције. Важно је побољшати економску сарадњу, уз што веће присуство белгијских компанија на српском тржишту”, нагласио је потпредседник српске владе.

Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *