Саопштење удружења студената универзитета у Београду

Београд – Поводом осме рунде преговора Београда и Приштине у Бриселу, а с обзиром на то:

Да је пред државу Србију стављен недвосмислени ултиматум;

Да се тим ултиматумом од Србије тражи потписивање споразума којим би се укинуле све српске институције на северу Косова, чиме би се проширила надлежност самозване државе Косово и на север Косова и Метохије;

Да би се потписивањем таквог споразума суштински признала независност Косова;

Иницијативни одбор студената Универзитета у Београду издаје

САОПШТЕЊЕ

У наредним данима студенти Универзитета у Београду организоваће низ активности под називом:

НЕ КАПИТУЛАЦИЈА!

Слање студентских делегација у САНУ и код Ректора Универзитета у Београду са захтевом да обе институције званично затраже од Владе Републике Србије да одбије ултиматум

Бдење студената испред зграде Владе Републике Србије, које почиње у понедељак, 8. априла 2013. у 14 часова и трајаће током читаве ноћи

Протестна шетња која ће бити одржана у уторак, 9. априла 2013. године са почетком у 11:59 на Платоу испред Филозофског факултета, одакле ће се кренути до Владе Републике Србије, где би се њеним представницима, премијеру г. Ивици Дачићу и потпредседнику Владе г. Александру Вучићу предали следећи захтеви:

Тражимо да се не потпише било какав споразум са Приштином по ултиматуму Брисела, Сједињених Америчких Држава и Немачке

тражимо расписивање референдума у што краћем року, на коме ће граћани, као носиоци суверенитета, моћи да се изјасне поводом питања:

“Да ли сте за признавање независне државе Косово зарад добијања датума за отпочињање преговора за чланство у Европској унији?“

Враћање преговора о Косову и Метохији у оквир Уједињених нација,

Инсистирање на поштовању Резолуције 1244.

Иницијативни одбор ће предузимати све друге активности како би се испунили постављени захтеви.

Протест је миран и нестраначки, инициран од стране групе студената Универзитета у Београду и ми овим путем позивамо све грађане и колеге студенте да нам се придруже и да у овом одсудном тренутку за Републику Србију, уједињени кажемо једно одлучно “Не!“ капитулацији.

У случају потписивања споразума са Приштином, студенти ни у ком случају неће престати са својим акцијама и настојањима очувања територијалног интегритета Републике Србије.

3 коментара

  1. Они су јуче били на митингу ДВЕРИ и подржали их.Ви о митингу ни речи.СРАМОТА.Не волите ДВЕРИ, ок. али, не можете да о овом скупу који ево траје преко 24 часа не кажете ни реч.

  2. NEMOJTE vise djeliti SRBIJU na leve – desne ,zvezdase – partizanovce,
    partizane – cetnike, dveri – studenti sada se SRBIJA djeli na dvije
    opcije, P A T R I O T E I I Z D A J I C E………..
    izaberite svoju stranu ………

  3. Ako mladost i buducnost ove jadne i moralno posrnule zemlje kaze da nece EU koja deli ultimatume i otima teritoriju onda je to obavezujuce za ,,demokratski ,,izabranu vlast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *