Протест против сепаратизма у Војводини

НОВИ САД – У Новом Саду је у току протест “Стоп разбијању Србије” са кога је послата порука да у Војводини нема места сепаратизму и упућен позив покрајинској власти да се повуче и распише ванредне изборе.

Председник покрајинског одбора СПС Душан Бајатовић затражио је оставку председника покрајинске владе Бојана Пајтића и расписивање ванредних избора у Војводини.
“Оставићемо им јако мало времена”, поручио је Бајатовић на протестном скупу у Новом Саду.

Позивам их да се хитно седне и да се договоримо како ћемо да распишемо нове покрајинске изборе, да победимо на њима заједно са вама, рекао је он обраћајући се окупљенима.

Бајатовић је навео да у Војводини неће бити сепаратизма, не зато што га, како је додао, неће покрајинска власт него зато што то неће дозволити народ.

Према његовим речима, власт има само два избора: или ће оставком Бојана Пајтића бити расписани избори или ће то урадити председник војвођанског парламента Иштван Пастор.

Уз звуке добоша присталице СНС предвођени градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, потпредседницима СНС Игором Мировићем и Гораном Кнежевићем, лидером Покрета социјалиста Александром Вулином и функционерком странке Мајом Гојковићем стигле су на плато испред Владе Војводине. Прикључили су им се присталице социјалиста на челу са потпредседником странке Душаном Бајатовићем и челницима покрајинског СПС и ЈС.

На почетку колоне присталице напредњака носе транспарент “Војводина је Србија” а иза иду добошари. Учесници скупа носе заставе Србије, страначке заставе и транспаренте са натпсиима “Војводина је покрајина Србије, а не новчаник ДС”, “Хоћемо изборе”, “Пајтићу оставка”, “Хоћу посао, а не Декларацију”.

Протест “Стоп разбијању Србије” организује више удружења, студентске организације и синдикати, а подржале су га коалиције окупљене око СНС и СПС, ДС С , Двери и СПО. Приметно је појачано присуство полиције, а како је раније најављено из МУП-а, полиција ће преузети све потребне мере за одржавање јавног реда и мира и заштиту личне и имовинске сигурности.

Организатори скупа грађанима деле жуте и љубичасте лале. Испред Владе Војводине истакнут је плакат у бојама државне заставе, са грбом, на којем је великим ћириличним словима исписано “Војводина Србија”, а испод тога исти натпис на латиници, мађарском и словачком језику.

Танјуг

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *