ПОТПУНИ ДОГОВОР НИЈЕ БИО МОГУЋ

БРИСЕЛ, 18. април 2013. (ФоНет) – Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је, по завршетку девете рунде преговора у Бриселу, да данас није био могућ потпуни договор са Приштином, иако су предлози високе представнице Европске уније Кетрин Ештон били знатно прихватљивији за српску страну, а две стране се у многим стварима приближиле. Дачић је новинарима рекао да је главни проблем тачка 14 у предлогу споразума, о чему раније није ни било речи, а у којој се наводи да две стране не би требало један другу да блокирају у чланству у међународним организацијама. За Београд то је неприхватљиво јер би омогућило и чланство Косова у Уједињеним нацијама, објаснио је Дачић. То је, рекао је Дачић, приштинска делегација желела да повеже са именовањем командира у српским општинама. Приштина је, према његовим речима, у преговорима инсистирала на неким детаљима, чак је наговестила да би питање севера могло бити решавано на друге на чине, а не преговорима, пренео је РТС.

Српска страна је и даље спремна на договор, рекао је Дачић после преговора који су, са прекидима, трајали око 14 сати. Дачић је поменуо и да је могућ састанак њега, првог потредседника Владе Александра Вучића и генералног секретара НАТО Андерс Фог Расмусена како би се разговарало о безбедносним гаранцијама НАТО за Србе на северу Косова.

4 коментара

 1. НАЦРТ ( не декларације, ни `споразума`) `резолуције` о поновном јављању Краљевића Марка :

  “Цар -Шиптара нагн`о до дувара
  у Великог * брата бриселскога * може и – `вељега`
  у одаје виле – баронесе
  Србија се сва од језе тресе
  ….
  Косово се `јуначки` продаје
  Издаја се, к`о победа – слави ..” ??!

  ……………….
  “Преварант – лажов, преварант -лажов
  на парове разброј`с `врха` и њихове свите
  пред јутарње веждбање …. ?!

 2. Predaja KIM utanačena.
  Pravi se tajming, za njihov umjetnički rad !?
  Neviđena sramota i tragedija srpskog roda.

 3. Nisu dugo izdrzali….jedva su cekali da ih ,, baronesa ” pozove, da se sretnu sa zlocincem Tacijem i da nam se ratni zlocinac koji se namece za nekakvog ,, premijera” nekakve nepriznate države,kaze sta cemo mi da radimo i kako da prihvatimo uslove zivljenja pod njihovom ,, belom siptarskom kapom”.Kakva izdaja, ovo je bruka od nase vrhovne vlasti. Podmecu nam nekakve ,, srpske zajednice ”, i to vrhunac cinizma , pod siptarskom okupacijom. Da nam Cehu,Haradinaj i Taci budu predsednici,premijeri…a bezbednost i garanciju za ,, suzivot ” , garantuje ona ista klika, americkih i nemackih okupacionih snaga NATO-a koji su svojski pruzali podrsku siptarskoj ROSU i ni prstom nisu mrdnuli da sprece nasilje nad nama. Pa da, otkrice oni sve zlocine nad Kosovskim Srbima, pa ubistva, pa kidnapovanje, pa napade od strane siptara i bivsih i sadasnjih OVK terorista, nek se ne zanose, niko im od tamosnjih Srba ne veruje.Necemo da prihvatimo ovo zlo, jer zlo je zlo pa makar bilo i manje od onog sto nam siptarska strana nudi. Nasa strana nije nista bolja, oni nas teraju da progutamo,,patku” i pomislimo da je nas to jest predlog Dacic- Vucic- Dinkic, kao nesto bolji. NE, sigurno ne Srbi sa Kosova nece to dozvoliti,tu perfidnu predaju i izdaju…. PRAVE RACUN , BEZ KRCMARA- NECE MOCI, NECE PROCI !

 4. “NATO kao garancija za SRBE na severu KOSMETA”!!!
  Pitam se da li ovome treba komentar???
  DACICU su dobri RUSI samo kad daju novce, a za sve ostalo E U nema alternative, AMERIKA nema alternativa, NATO nema alternative…….
  Sto se razgovora tice, on je jos daleko od “otkrica tople vode” a i svidja mu se BRISEL, pa nikako da prekine tu muku od beskorisnih pregovora. Ukoliko se ne radi o planu da se na kraju kobajagi ipak popuste i sve predaju siptarima i Americi!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *