Подршка Хегерове Србији да не прихвати споразум

БЕОГРАД – Потпредседница Леве партије Немачке (дие Линке) Инге Хегер данас је у разговору са директором Канцеларије за Косово и Метохију, Александром Вулином подржала Србију у одлуци да не прихвати принципе споразума с Приштином који су предложени у дијалогу 2. априла у Бриселу.

У саопштењу Канцеларије наводи се да је Вулин гошћу из Немачке информисао о положају Срба на Косову и Метохији, а тиме и о разлозима за захтеве које је Србија имала у политичком дијалогу Београда и Приштине, и немогућности да се од истих одступи.

Хегер, која је и члан Пододбора за разоружање Одбора за одбрану у немачком Бундестагу, се интересовала за српски предлог суживота Срба и Албанаца на КиМ, критички се поставила према начину на који је ЕУ водила дијалог Београда и Приштине, и подржала је Србију у одлуци да не прихвати понуђен споразум, наводи се у саопштењу.

Вулин је захвалио гошћи на принципијалном ставу те странке да насиље није начин решавања криза, и на чињеници да је Партија демократског социјализма, која је једна од претходница садашње дие Линке, 1999. године једина у немачком парламенту гласала против НАТО агресије на тадашњу СРЈ и учешћа Немачке у њој.

Танјуг

Један коментар

  1. Nisu svi Nemci neprijatelji Srba,ali su u debeloj manjini!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *