Николић: Србија у сигурним рукама, одлука сутра

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да ће ставови државног врха о споразуму с Приштином бити познати сутра, да ће то бити јединствен став и да, упркос томе што је држави у овом тренутку тешко, грађани треба да буду уверени да је Србија у сигурним рукама, које неће да попусте.

“Ставове државног врха, који ће бити јединствен, саопштићемо сутра, што неће бити једноставно, јер то у Бриселу није била понуда, то је био ултиматум. Да може да се поправи може, да мора да се поправи, мора, јер под фирммом укидања паралелних иснтицуиај, неко намерава да укине Србе као да су паралелни народ”,казао је Николић на конференцији за новинаре након сусрета с руководством Републике Српске.

Он је подсетио да је Србија дузна да спроведе Резолуцију скупштине Србије или да оно што прихвати у дијалогу спроведе кроз институције Србије.

Србија је била убеђена да преговара о датуму у којем ће почети да отвара врата Европске уније, навео е Николић и додао да је један од услова у томе било успостављање што бољих односа Београда и Приштине.
“Знате чега смо се све одрекли, али смо инсистирали на неким надлежностима које српска заједница мора да има. Наишли смо на зид, и то је личило на преговоре о независности Косова и Метохије, а нико у Србији није за то задужен и неће о томе да преговара, али хоће о томе како ће српска заједница тамо да живи”, казао је Николић.
и поновио да ће грађани сутра имати одлуку владе иза које ће старати и председник Србије и већина парламентарних странака.

Он је казао и да ако се инсистира на преговорима о односима Србије и Косова формат којем смо до сада преговарали неће бити задовољавајући и “ми ћеко инсистирати да се преговара под окриљем организације чији смо члан”.

Николић је навео и да је Србија у разговору с делегацијом РС, коју је предводио председниик Милорад Додик, наишла на опуно разумевање у таквим ставовима, да је жеља два руководства да Србија РС даље напредују.
“Имаћемо заједничке подухвате у многим сферама. Наступаћермо заједно на многим трижиштима и мислим да ћемо заједницски да се боримо за циљеве које смо прокламовали својим уставима и обећали својим грађанима”, казао је Николић.

Танјуг

2 коментара

  1. Drago mi je sto nas predsednik imqa ovako tvrd stav. Pa mi pregovaramo sa EU, ko je ona uopste? Predhodna vlast je izasla iz okvira UN ciji smo clan i dopustila je da o Srbima odlucuju osvedoceni srbomrsci iz evrope. Pa zar to nije zlocin?

  2. Tvrdim da je Tomislav Nikolic”izgubljen u svemiru”!! Poslije svega on je jos uvjek “ZALUPAN” EUROPSKOM UNIJOM (dobijanjem famoznog i beznacajnog datuma ) On jos uvjek “pregovara sa PRISTINOM popravlja
    ,prepravlja, popusta, prepusta,obecaje.Sebi stavlja kao obavezu,da izvrsi sve sto je do sada potpisano i usmeno dogovoreno? U isto vrijeme nesmije da pisne,a kamoli da inzistira na R1244,Kumanovski sporazum……Neka BOG pomogne SRBIJI, ovakvi politicari jedino iz cistog STRAHA od NARODNOG NEZADOVOLJSTVA nece I Z D A T I (nadam se ).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *