НЕУСПЕХ РАЗГОВОРА ШАНСА ДА СЕ ДРЖАВА КОНСОЛИДУЈЕ

Шеф посланичке групе Демократске странке Србије Слободан Самарџић сматра да је неуспех јучерашње рунде дијалога „светло у тунелу“ у коме је Србија „бауљала“ пет година и шанса да се држава консолидује и почне да води и косовску и европску политику на „уравнотежен начин“.

Самарџић је на Танјуговом округлом столу „Шта после 2. априла“ оценио да ће сада питање Косова „морати да одлежи“ и у главама политичара и јавног мнења, али и у амбицијама Приштине, Брисела и Берлина.

„И то је шанса за нашу државу да се консолидује у погледу стратегије решавања питања и да можда у неко догледно време отвори нову страницу“, нагласио је Самарџић.

„Друго што је добро је то да нема датума и те фикције за којом смо трчали као за шаргарепом решавајући питање Косова од данас до сутра. То је велико олакшење за Србију и то не значи никакве погубне консеквенце за односе Србије и ЕУ, јер је ЕУ тај датум дала само као мамац да би се влада ухватила како се ухватила претходна и да би предала Косово“, оценио је Самарџић.

Самарџић каже да су сада та два терета „спала са леђа“ и државе и владе и парлемата, али и јавности и да сада сви у Србији имају прилику да ходају као нормални људи, односно да се баве политиком и косовском и и европском „на један уравнотежен, а не неуротичан начин како су то чиниле и последња и претпоследња влада“.

„Нећемо морати да питање Косова и Метохије имамо као дневну тему и моћи ћемо да се бавимо још нечим другим, а та ствар ће морати да одлежи и поред тога што су западни фактори форсирали брзо решавање тог процеса“, рекао је Самарџић, који позивајући се не јучерашњу изјаву високе представнице Кетрин Ештон након маратонске рунде у Бриселу, сматра да се ти разговори вероватно неће наставити на исти начин, а можда никако.

5 коментара

  1. и да се сагледа, докле су стигли “ванервропски” – Кина и земље БРИКСА, од 2000-те, када је почело замајавање “еропским путем” ??! Па, јесу ли `европски стандарди` помогли иједној `новоевропској` земљи да претекне Кину у развоју ???

  2. Danas je konacno podignuta optuznica i protiv jedne od cerki spanskog Kralja,zbog ucesca u zloupotrebama, Fondacije njenog muza…koji je odavno pod istragom…
    Pre par dana objavljeni su snimci jednog od najperspektivnijih politicara spanske Narodne stranke,koja je sada na vlasti,
    predsednika Galicije Nunjez Feihoa,kako se druzi sa narko bosom,koji je inace u zatvoru…Jasno,on kaze da nije imao pojma skim je???
    Sada imamo ovo stanje oko Kosova…

    Mislim da je najbolji momenat da se skrene paznja javnosti na pravo pitanje,super vazno pitanje-BORBA PROTIV KRIMINALA,i da se sto pre velike pare povrate u budzet,a lopovi utamnice.

    U tom kontekstu,mislim da DSS treba da nadje formulu sa SNS, da se SPS stavi u drugi plan,da se Dacic stavi u drugi plan,da Nikolic ovlasti Vucica da dodi dalje pregovare o Kosovu,a da se DS,SPS i LDP,specijalno,i njihova rukovodstava i saradnici,specijalno,stave pod lupu sudskih procesa,bez straha,bez opstrukcije.bez uvijanja.
    Dacic je ucinio ogromnu stetu Srbiji raznim izjavama i mislim da je izgubio “licencu” za dalju pricu o Kosovu,ali za vodjenje Vlade.

    DSS ima odgovornost da pomogne u borbi protiv kriminala i ocuvanju pravnog poretka Srbije i njene celovitosti,u skladu sa Rezolucijom OUN 1244,o Kosovu.Formirajuci Vladu Srbije.KONKRETNO I HITNO.

  3. Jos nije kasno za izdaju i predaju K i M u ruke arbanaskih i NATO terorista. Sacekajmo najpre da vidimo sta ce Vucic da uradi jer on govori o “grcevitom trazenju kompromisa” da se ne bi izgubila sansa za datum. Pametnom dosta.

  4. …bolje nikako…srbija treba pod hitno da se obrati Rusiji, kako za ekonomsku tako i za vojnu pomoc, jer je u interes, kako srbiju tako i rusiji da se uspostvi red i mir na taj de srbije…bravo za srbe na KiM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *